Männen som är födda 1999 och 1993 greps efter händelsen och häktades den 6 augusti misstänkta för försök till mord, försök till grovt rån och grovt vapenbrott. De båda misstänkta häktades på den lägre misstankegraden – skälig misstanke.

https://www.mitti.se/nyheter/broskyttarna-begars-haktade/repuhf!Dq4SpAoPuRKjL7FgAi1PUw/

Åklagaren i fallet Henrik Stiernblad har uppgett att männen ska tillhöra det kriminella ”Bro-nätverket”.– Gärningen är synnerligen allvarlig eftersom den riktar sig mot en vanlig familj med ett litet barn och med gränslöst användande av våld. Det var ren tur att ingen människa blev dödad eller allvarligt skadad, sa Henrik Stiernblad i samband med att männen häktades.

Tiden då männen har suttit häktade löpte idag fredag den 13 augusti ut.

https://www.mitti.se/nyheter/man-skot-mot-barnfamilj-i-bro/repuhc!GBdcZgXkiyRKYhP47gCTCQ/

Under torsdagen så tog åklagaren beslut om att häva häktningarna av de båda misstänkta. I en skrivelse som inkom till Attunda tingsrätt under gårdagen skriver Henrik Stiernblad: ”Bevisningen mot dem för de brott de är häktade för har inte stärkts och jag bedömer att det inte kommer ändras innan fristen går ut. De är alltjämt skäligen misstänkta i ärendet”.

Henrik Stiernblad meddelade med anledning av detta att de häktningsförhandlingar som var planerade till idag fredag därmed kunde ställas in.