Männen häktades den 6 augusti vid Attunda tingsrätt, och försattes under torsdagen den 12 augusti på fri fot efter att misstankarna emot dem inte stärkts. ”De är alltjämt skäligen misstänkta i ärendet”, uppger åklagaren. Foto: Most Photos

Häktade för skjutning mot barnfamilj släppta

De två män som misstänks för skjutningen mot den bil där en barnfamilj befann sig i Upplands-Bro på kvällen den 2 augusti har försatts på fri fot, men misstankarna mot dem kvarstår.

  • Publicerad 13:06, 13 aug 2021

Männen som är födda 1999 och 1993 greps efter händelsen och häktades den 6 augusti misstänkta för försök till mord, försök till grovt rån och grovt vapenbrott. De båda misstänkta häktades på den lägre misstankegraden – skälig misstanke.

Broskyttarna begärs häktade

Åklagaren i fallet Henrik Stiernblad har uppgett att männen ska tillhöra det kriminella ”Bro-nätverket”.
– Gärningen är synnerligen allvarlig eftersom den riktar sig mot en vanlig familj med ett litet barn och med gränslöst användande av våld. Det var ren tur att ingen människa blev dödad eller allvarligt skadad, sa Henrik Stiernblad i samband med att männen häktades.

Tiden då männen har suttit häktade löpte idag fredag den 13 augusti ut.

Män sköt mot barnfamilj i Bro

Under torsdagen så tog åklagaren beslut om att häva häktningarna av de båda misstänkta. I en skrivelse som inkom till Attunda tingsrätt under gårdagen skriver Henrik Stiernblad: ”Bevisningen mot dem för de brott de är häktade för har inte stärkts och jag bedömer att det inte kommer ändras innan fristen går ut. De är alltjämt skäligen misstänkta i ärendet”.

Henrik Stiernblad meddelade med anledning av detta att de häktningsförhandlingar som var planerade till idag fredag därmed kunde ställas in.

Detta har hänt:

På kvällen den 2 augusti blev en familj beskjuten i en bil i Upplands-Bro. Två män greps och anhölls sedan under natten av åklagare misstänkta för försök till grovt rån och grovt vapenbrott. Under morgonen den 6 augusti beslutade kammaråklagare Henrik Stiernblad på Norrorts åklagarkammare att begära de båda anhållna häktade för försök till mord, försök till rån och grovt vapenbrott.

– Jag bedömer att det handlar om ett försök till rån men förundersökningen innefattar även misstankar om försök till mord då skott avlossades mot passagerarutrymmet i bilen. Enligt vad som framkommit hittills i utredningen ska det ha varit fyra gärningsmän med skjutvapen som angrep en familj som var på den aktuella platsen i ett privat ärende, sa kammaråklagare Henrik Stiernblad.

Under torsdagen den 12 augusti hävde åklagaren häktningarna mot de båda männen, men de är fortsatt skäligen misstänkta i utredningen.

Visa merVisa mindre

Eon gräver för fjärrvärme

Västra Kungsängen berörs av arbetet. Energijätten Eon uppger att man inlett ett grävarbete i västra Kungsängen som väntas pågå till årsskiftet. Det här arbetet syftar till att stärka upp fjärrvärmenätet.måndag 20/9 9:57

Dumpade massor kan hota grundvattnet

Kommunens tillsynsfynd i grustaget: ✓ Gummi  ✓ Pvc-rör  ✓ Plast Verksamheten på den omtvistade fastigheten Lindormsnäs 1:5 i Upplands-Bro är återigen igång. Jordmassorna som dumpats i det viktiga vattentäktsområdet är enligt ägaren så rena att ”barn ska kunna äta...fredag 17/9 14:01