Blommor. Dagen efter skjutningen i höstas låg rosor intill mordplatsen på Brunskogsbacken i Farsta strand. Foto: Mattias Kamgren

Häktad för mord i Farsta strand släpptes fri

Den 21-åring som suttit häktad misstänkt för mordet och mordförsöket i Farsta strand i oktober släpptes i fredags fri efter beslut av åklagare.

  • Publicerad 10:36, 10 maj 2022

Mordet på en 43-årig tvåbarnsfar och mordförsöket på en 16-årig pojke på Brunskogsbacken såg ut att klaras upp, när en 21-åring i mars häktades av Södertörns tingsrätt, misstänkt för att ha utfört skjutningen.

Men nu ser lösningen åter ut att vara en bit bort. I fredags fattade åklagaren Martin Westling beslut att 21-åringen skulle släppas ur häktet.

Har misstankarna försvagats?

– Jag vill inte uttrycka det på det sättet. Han har suttit häktad i sex veckor och under den tiden har vi vidtagit en mängd utredningsåtgärder. Utredningen har pågått sedan 12 oktober och vi har fått in en stor mängd material. Någon gång måste jag göra bedömningen om det materialet räcker till. Där förundersökningen är just nu räcker det inte för åtal, säger Martin Westling.

Enligt åklagaren betyder det inte att 21-åringen är avförd från utredningen.

– Han är fortfarande misstänkt för de här gärningarna.

För att ha utfört dem, eller för inblandning?

– Det vill jag inte kommentera.

Åklagaren vill heller inte kommentera om det finns fler misstänkta i utredningen.

Polisen: Mordet i Farsta strand var en ”felskjutning”

Avspärrat. Polisen spärrade av och gjorde tekniska undersökningar efter skottlossningen på Brunskogsbacken. Foto: Byrd/Steven Knap