Hägges är tillbaka: ”Stammisarna har återförenats”

Förra hösten stängde det populära haket Hägges Kök & Bar i Häggvik centrum för renovering. Den 8 september slog de upp portarna till restaurangen igen. Och stammisarna har längtat. – Många har inte träffat varandra på ett år, och nu återförenas de. Hägges har varit efterlängtat, säger hovmästare Ibrahim Karademir.

  • Publicerad 15:47, 14 sep 2018

1994 slog Hägges Kök & Bar för första gången upp portarna i Häggvik centrum. Restaurangen har länge varit ett självklart stammishak för Häggviksborna, men under förra hösten var de tvungna att stänga för renovering.

Och kunderna har längtat efter en comeback.

– Det är extremt många som skrivit att de saknat oss och folk är jätteglada att vi är tillbaka. Det är vi också, säger Ibrahim Karademir, hovmästare och son till ägaren Georges Karademir som startade restaurangen för snart 25 år sedan.

Förutom nya fräscha lokaler har även menyn fått sig ett ansiktslyft.

– Vi har satsat mycket på pizzorna och på ölutbudet. Samtidigt har vi gjort det mer familjevänligt. Vi vill att alla ska kunna äta lyxigt för en billig peng.

”Häggvik centrum har varit dött”

Enligt Ibrahim Karademir har Hägges frånvaro märkts av tydligt i Häggvik.

– Det har varit stendött här medan vi var borta. Nu är det livat igen.

Den 8 september var det dags för nypremiär och stamkunderna kan nu äntligen återförenas på sin favoritkrog.

– Många har inte träffat varandra på ett år, och nu återförenas de. Hägges har varit efterlängtat.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Henric har vigt sitt liv till att dela andras sorg och glädje

Nyheter Stöd. Finns där för personer som nåtts av svåra besked Sjukhuspräster är en av de första som kopplas in för att ge stöd när någon har gått bort. Carl Henric Svanell berättar att ord inte alltid räcker till: "Man ska dela sorgen".lördag 31/10 8:30

Sollentuna centrums uppmaning: ”Planera ditt besök”

Nyheter "Vi följer noga de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten går ut med." Från och med i går och till den 19 november uppmanas alla i Stockholm att bland annat avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker och köpcentrum. Sollentuna centrum förklarar att man ända...fredag 30/10 16:42