Hägerstens hembygdsförening fyller 60

I 60 år har Hägerstens hembygdsförening verkat för att bevara Hägerstens historia. På lördag firas 60-åringen med kalas i Hägerstensåsens medborgarhus.

  • Publicerad 05:55, 22 sep 2018

Mellan klockan 12 och 17 på lördag den 22 september blir det café och bokbord och chans att prata med föreningens eldsjälar. Hembygdsföreningen har över 2200 bilder från Hägerstens historia och många av dem visas upp i stora salen och det kommer också att visas flera filmer.

– Stommen i det hela är alltid våra utställningar. Vi har inriktat oss på 1900-talet och alla förändringar då och brukar göra utställningar med olika teman. Nu ska vi försöka ta med oss så mycket vi kan, säger ordförande Birgitta Biesheuvel.

Månar om Hägerstens nutid och framtid

Hembygdsföreningen är också väldigt engagerad i Hägerstens nutid, något som de kommer att berätta om under dagen.

– Det vi verkligen månar om är barnen. Det byggs idag lever inte alltid upp till det som planerats, till exempel skolor och förskolor. Då skickar vi in påpekanden. Man pratar så mycket om att det är oroligt i skolorna och att barn mår dåligt, då måste vi faktiskt hjälpa ungarna med ställen där de kan röra sig och där de kan få ro, Birgitta Biesheuvel.