Vårdcentral. I Mineralvattenfabriken i Hagastaden kommer Kry öppna. Foto: Atrium Ljungberg

Hagastaden får sin första vårdcentral

Kry ska öppna vårdcentral i Hagastaden. Löftet är lättillgänglig vård för alla i området.

  • Publicerad 13:46, 18 maj 2021

Vårdföretaget Kry fortsätter med sin fysiska expansion och öppnar den första oktober sin åttonde vårdcentral i region Stockholm.

Vårdföretaget kommer till hösten att öppna i den historiska Mineralvattenfabriken, på Hälsingegatan 49, efter att ha tecknat hyresavtal med Atrium Ljungberg. Den före detta fabriken byggdes på 1930-talet, här huserade bland andra Apotekarnas produktion fram till 1972. I dag används byggnaden som kontor.

– Det är kul att få vara med och utveckla Hagastaden med en mix av arbetsplatser och bostäder, där gamla historiska byggnader möter ny spännande arkitektur, säger Robin Petersson, fastighetschef vid Atrium Ljungberg i Hagastaden, i ett pressmeddelande.

– Det blir den första vårdcentralen i Hagastaden. De som bor och arbetar i området kommer att kunna uppskatta att det finns en bra och lättillgänglig vårdcentral att vända sig till, säger Nadine Gerson Flam, regionchef för Kry Stockholm.

Den nya vårdcentralen kommer att bedriva både vårdcentral och en barnavårdscentral.

– Lokalerna kommer att vara stilrena och moderna. Det kommer att finnas tio mottagningsrum på vårdcentralen och två på vår barnavårdscentral. Det kommer även att finnas flera grupp-och samtalsrum.

Kry startade 2015 och företaget är idag enligt dem själva ett av Europas ledande digitala vårdgivare och den fjärde största privata primärvårdgivaren i Sverige.

Den nya vårdcentralen får även en barnavårdscentral. Foto: Kry