Foto: Mostphotos

Hade för hög volym på TV:n – fick lägenhetsdörren uppbruten

Brukar du ha hög volym på tv:n? Ha inte det. För då finns risken att polisen bryter upp din dörr.

  • Publicerad 11:34, 7 okt 2021

Polisen i Enköping/Håbo lade under gårdagen ut ett inlägg på sin Instagram med en vädjan. Eller ett tips snarare på hur man kan minska risken för att få sin lägenhetsdörr uppbruten av Polis.

Under onsdagen åkte polisen ut på ett larm i lokalpolisområdet om ett misstänkt lägenhetsbråk. När patrullen kom till lägenheten plingade de på, men ingen öppnade. Poliserna bröt då upp lägenhetsdörren.

Väl i lägenheten kunde polisen dock konstatera att det inte var talan om något lägenhetsbråk. Inget verkligt sådant i alla fall.

Ljuden som hade fått oroliga grannar att larma polisen kom i själva verket från en ljudlig Tv-apparat.

Polisen kommenterar händelsen på sin Instagram:

"Polisen får enl polislagen §21 bereda sig tillträde till tex en bostad om vi har anledning att anta att någon är avliden, medvetslös eller inte kan tillkalla hjälp.

Just idag visade det sig inte vara någon i nöd utan snarare någon som borde tänka på volymen på sin TV. Rådiga grannar som ringde, skönt att ingen var skadad och en nyttig påminnelse att tänka på volymen för att inte störa sina grannar”.
 

Person på stödboende överfallen

Nyheter En boende på ett stödboende på Sadelmakaren hittades på lördagskvällen blodig, lerig och förvirrad. Polisen utreder händelsen som ett rån.torsdag 14/10 13:07