Passageraren hade 6-åring i knäet – utan bälte. Foto: Mostphotos

Hade 6-åring utan bälte i knäet – bråk uppstod

I går, tisdag, stoppade polisen en bil på väg från Ikea Barkarby då passageraren i framsätet hade en 6-åring i knäet, utan bälte. När de vuxna i bilen konfronterades uppstod bråk och de är nu misstänkta för ofredande alternativt förgripelse mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

  • Publicerad 11:11, 31 okt 2018

Strax efter 17.30 i går, tisdag, fick polisen larm från en privatperson som hade sett en familj lämna Ikea Barkarby i bil med ett barn i knäet på en av passagerarna.

Polisen befann sig i närheten och kunde stoppa bilen innan de hade kommit särskilt långt. Mycket riktigt satt barnet, som visade sig vara 6 år, i knäet på en passagerare i framsätet, utan bälte.

När de vuxna i bilen konfronterades blev de arga och hotfulla vilket resulterade i att förstärkning var tvungen att tillkallas till platsen.

Föraren rapporterades för att barnet inte hade bälte på sig och utreds tillsammans med medpassageraren även för ofredande alternativt förgripelse mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

”Ser inte mellan fingrarna”

Enligt Albin Näverberg vid Järfällapolisen är det en inte helt ovanlig företeelse att föräldrar åker bil med oskyddade barn, något polisen ser allvarligt på.

– Folk kanske tror att man kan hålla fast ett barn om man krockar, men mest sannolikt är att barnet hamnar i rutan med huvudet före. Även om det gäller kortare sträckor är det alltid säkerheten först. Vi ser inte mellan fingrarna.