Guldäpplet är ett pris som går till lärare som utvecklar undervisningen med stöd av digitala verktyg, medier och arbetsformer. Kollegor, skolledare och skolhuvudmän kan nominera till priset som bland annat innehåller ett stipendium på 25 000 kronor.

– Kul att arbetet med digitala arbetssätt i skolan uppmärksammas. Det känns bra att det strategiska och operativa arbetet som jag gör med multimodalt lärande uppskattas och ger resultat. Det har blivit en naturlig del av vardagen på Fridegårdsgymnasiet, säger Tobias Eriksson till Håbo kommuns hemsida.

I nomineringen går det bland annat att läsa att: ”Tobias utvecklar och förnyar digitala arbetssätt i undervisningen på hela skolan. Hans förmåga att integrera elevernas behov och förmågor vad gäller digital kommunikation och digitala uttrycksmedel, med den pedagogiska personalens kommunikationsvägar, främjar såväl elevernas kunskapsinhämtning som lärarnas utformning av lektioner.”

Guldäpplet har delats ut sedan 2002 och firar således 20-årsjubileum. Vinnaren presenteras den 28 oktober.

– Guldäpplet har många nya nominerade, detta jubileumsår 2021. Det är härligt när vi år efter år möter nya lärare, med imponerande undervisning och arbete med sina elever, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.