Specialutrustningen till Mälarhöjdens gymnastikhall blir dyrare än vad staden trodde. Foto: Mitt i/Most photos

Gymnastikhall i Mälarhöjden blir miljoner dyrare

Specialhallen för gymnastik på Mälarhöjdens IP ska tas i drift till våren. Men inventarier och utrustning blir närmare fem miljoner kronor dyrare än beräknat, enligt idrottsförvaltningen.

  • Publicerad 09:58, 11 dec 2018

Den 18 december förväntas idrottsnämnden godkänna kostnaderna för den nya specialhallen för gymnastik på Mälarhöjdens IP.

Kostnaden för inventarier och utrustning har beräknats till två–tre miljoner kronor – men enligt en ny beräkning blir kostnaden betydligt högre än så.

Vill köpa utrustning för ytterligare 6,4 miljoner

”Fastighetskontoret som samordnar inköpen till hallen har nu emottagit en offert och total beräknad utgift för inköp av inventarier och annan utrustning beräknas bli 7,9 miljoner kronor, av dessa har idrottsförvaltningen redan beställt 1,5 miljoner kronor av fastighetskontoret under 2018”, skriver idrottsförvaltningen i ett tjänsteutlåtande till idrottsnämnden.

Anledningen till att kostnaderna blir högre än beräknat är att det har varit svårt att uppskatta kostnader för den specialutrustade gymnastikhallen. Hallen blir den andra fullstora gymnastikhallen i Stockholm.

Idrottsförvaltningen föreslår att idrottsnämnden ska godkänna kostnaderna och ge förvaltningen uppdraget att beställa inventarier och utrustning för 6,4 miljoner kronor.