Gymnasieprogrammen som var svårast att komma in på

Högst tryck på Viktor Rydbergs två ekonomiprogram. Det visar slutantagningsbeskedet till gymnasieskolorna som kom på onsdagen.

  • Publicerad 07:00, 9 jul 2020

I höst ska ett hundratusental ungdomar börja gymnasiet och i onsdags kom beskedet många har väntat på – slutantagningsbeskedet. Det som visar om du kom in på ditt förstaval eller inte.

Samtidigt presenterar Gymnasieantagningen en rapport som visar vilka program i Sundbyberg som hade högst antal sökande och kräver högst betyg.

Den populäraste skolan i kommunen är Viktor Rydbergs gymnasium. I reservlistan till fyra av skolans sju program finns det minst lika många sökande som tas in. Högst tryck var det på Ekonomiprogrammet med 64 antagna och 96 reserver, tätt följt av samma juridikinriktningen på samma program. Där har 64 personer antagits och 78 är reserver.

Sökanden till skolans två naturvetenskapliga program hade högst betyg.

Till majoriteten av gymnasieprogrammen i Sundbyberg blev alla antagna och på en del finns det fortfarande lediga platser. Programmet med flest lediga platser är för tillfället fordon- och transportprogrammet med inriktning personbil på St. Martins gymnasium, där nio av 28 lediga platser finns.

Här är programmen som var svårast att komma in på:

  1. 285 poäng. Naturvetenskapsprogrammet på Viktor Rydbergs Gymnasium.
  2. 270 poäng. Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap och samhälle på Viktor Rydbergs Gymnasium.
  3. 250 poäng. Ekonomiprogrammet med juridisk inriktning på Viktor Rydbergs Gymnasium.
  4. 245 poäng. Ekonomiprogrammet på Viktor Rydbergs gymnasium.

Övriga gymnasieprogram saknade angivna lägsta meritvärden, vilket uppstår när det är färre sökande än platser.

 

Fakta

Viktiga datum

  • 20 juli klockan 12 är det sista svarsdag på slutantagningsbeskedet.
  • 4 augusti klockan 12 kommer resultat av reservantagning 1 visas.
  • 7 augusti är sista svarsdag på reservantagning 1.
  • 12 augusti klockan 12 visas resultatet av reservantagning 2.
  • 14 augusti klockan 12 är sista svarsdag på reservantagning 2.
Källa: Gymnasieantagningen Storstockholm

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Kvinnojouren befarar anstormning när restriktionerna lättar

Nyheter Få har sökt hjälp hos kvinnojouren under pandemin Fem kvinnor har mördats på tre veckor i Sverige. Hos kvinnojouren i Sundbyberg har det varit oroväckande få som har sökt stöd under pandemin. "När restriktionerna minskar väntar vi oss att fler...söndag 9/5 5:15

”Sådant här ska inte kunna ske igen”

Nyheter Anledning att ifrågasätta om staden tagit tillräckligt arbetsgivaransvar Kommunalrådet Johan Storåkers beklagar att inte tillräckligt har gjorts i Rissne och säger att mycket tyder på att staden har brustit i sitt ansvar som arbetsgivare.lördag 8/5 15:15

Personalen larmade om fritidsgården i många år

Nyheter Ungdomar och personal fick ha på sig ytterkläderna inomhus Trots att personalen larmade om problemen under många år blev inte arbetsmiljön bättre på Hundra74:an. " Jag undrar om de hade velat sätta sina egna barn i lokalerna", säger Yerusaliem Tesfai som...lördag 8/5 15:15