Tumba gymnasium. Foto: Kenny Bengtsson

Gymnasieantagningen klar i Botkyrka och Salem

Det slutliga antagningsbeskedet inför höstens gymnasiestart i Botkyrka och Salems kommuner har kommit. Men det finns flera lediga platser kvar.

  • Publicerad 12:23, 4 jul 2018

Högst antagningsgräns i Botkyrka kommun hade Estetiska programmet inriktning musikprofil keybord/övriga instrument, med 575 poäng i antagningsgräns.

Därefter följde estetiska programmets inriktning bild och formgivning, spetsutbildning animation, med 535 poäng och estetiska programmet inriktning musik med sångprofil, med 532,5 poäng i gräns.

101 tomma platser i Botkyrka

Det maximala meritvärdet grundat på betygen är 340 poäng men för utbildningar med färdighetsprov, som många musikinriktningar har, kan provpoäng tillkomma vilket gör poänggränserna högre.

Antagningsresultatet visar att långt ifrån alla platser är fyllda på gymnasieprogrammen i Botkyrka.

Totalt står 101 platser i dagsläget tomma.

21 lediga platser finns på Samhällsvetenskapsprogrammet på S:t Botvids gymnasium, och 19 platser finns på Barn- och fritidsprogrammets inriktning fritid och hälsa på Skyttbrinks gymnasium.

25 av de lediga platserna tillhör dock språkintroduktionen.

Alla intagna på 16 program

På Ekonomiprogrammet på S:t Botvids gymnasium finns 13 platser lediga.

På 16 av Botkyrka kommuns 40 gymnasieprogram blev alla intagna.

I Salems kommun står sju platser tomma på bygg- och anläggningsprogrammet inrikting husbyggnad, och fem platser finns kvar på barn- och fritidsprogrammets inriktning pedagogiskt arbete. Annars är det fullt.

Betyder ”alla antagna” vid ett program att vilka betyg som helst räcker?

– Det krävs behörighet och är det ett högskoleförberedande program är antagningsgränsen 120 poäng, är det ett yrkesprogram ligger gränsen på 80 poäng, säger Thomas Sjöberg, studievägledare på Gymnasieantagningen.

Se den slutliga antagningen här.