Dagens Nyheter var först att rapportera att de som greps på centralen, misstänkta för förberedelse till mord kan ha kopplingar till mordet på ett gym i Vasastan tidigare under våren.

Enligt DN har åklagaren Daniel Suneson begärt att målen ska samordnas. 20-åringen misstänkt för mordet på gymmet är fortsatt häktad.

https://www.mitti.se/nyheter/man-gripen-efter-dodsskjutning-pa-gym-i-vasastan/repvdl!Mn4A4z3JUuT25op7z0w7bA/

DN skriver också att en av de tre anhållna ungdomarna släppts medan en fjärde misstänkt som är under 15 år nu omhändertagits enligt LVU, Lagen om vård av unga.

Förberedelse till mord

Under fredagen begärdes de två som fortfarande satt anhållna häktade, enligt Åklagarmyndighetens presstjänst. Den ena för misstanke om förberedelse till mord och grovt vapenbrott och den andra för förberedelse till mord.

Enligt vad polisen säger till DN har de anhållna unga personerna kopplingar till ett kriminellt nätverk. Sådana kopplingar finns också i gymmordet som ska ha begåtts under en pågående konflikt mellan ett kriminellt mc-gång och andra nätverk från norra Stockholm.

Det är oklart på vilket sätt de på centralen anhållna tonåringarna som är misstänkta för förberedelse till mord, kan kopplas till mordet på gymmet.

https://www.mitti.se/nyheter/misstankt-farligt-foremal-vid-centralstationen-tre-personer-anhallna/repvek!JlIo20uYM5ssHumL7YWNzg/