Kör uteträning. Viktoria Lindskog och Daniel Landin driver gym i Årsta och Björkhagen.

Gymmen satsar på uteträning

Färre deltagare, rengöring och uteträning. Det satsar gymmet Puls och Träning i Årsta, och Kroppsverkstad i Björkhagen, på under pandemin.

  • Publicerad 12:13, 15 dec 2020

Vi har stor efterfrågan både på utepass och onlinepass

– Vi får hoppas på en riktig skitvinter med plusgrader. Skulle det vara mellan noll och minus fem och lite sol kan man ändå träna ute. Men det kan bita i luftrören på vissa om det går ner mot tio minus, säger Daniel Landin.Han äger Puls och träning i Årsta som i våras började med uteklasser för att hantera pandemin. Ute är det avstånd och rengjorda redskap som gäller.

Till träningspassen, och gymmet, inomhus kommer färre deltagare än tidigare. Både för att de infört en maxgräns på fem personer på gruppträningarna inne och för att färre söker sig till gymmen nu.

Rengöring, avstängda maskiner och handtvätt gäller också inomhus.

Många deltar online

– Vi på gymmen är ganska förskonade, för det är ingen som kommer hit med sjukdomssymtom. Vi kommer förmodligen lägga in fler lunchklasser ute, för det är många sitter hemma och jobbar. Efter pandemin tror jag vi fortsätter med uteträning. Vi gym måste bli mer flexibla för att skapa förutsättningar för fler, säger Daniel Landin.

Både han och Kroppsverkstan i Björkhagen erbjuder onlinepass.

– Vi har stor efterfrågan både på utepass och onlinepass. Online kan vi ha mellan tio och trettio personer som deltar hemifrån, säger Viktoria Lindskog på Kroppsverkstan.

De erbjuder också mindre grupper än vanligt och är noga med städningen.

– De som tränar hos oss är mer oroliga för att passen ska bli inställda. Det är alltid viktigt att tänka på hälsan, men nu är det ännu viktigare att träna för att inte den psykiska ohälsan ska öka, säger Viktoria Lindskog.

Läs också, om uteträning runt om i söderort: "Häng med på träning i det fria"