Flera gym i Stockholm stänger på grund av coronaviruset. Foto: Mostphotos

Gym i Stockholm stänger på grund av coronaviruset

Träningskedjan Sats stänger alla sina gym i Stockholm på grund av coronaviruset. I Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö finns fyra gym som drabbas. Puls & träning beslutade på torsdagen att fortsätta hålla öppet.

  • Publicerad 10:32, 12 mar 2020

För att förebygga smittspridningen av coronaviruset stänger träningskedjan Sats alla sina gym i Norden, skriver Aftonbladet.

Sats följer efter Danmark

Sats har 62 anläggningar i Stockholm och initialt kommer de hålla stängt i två veckor. Under den tiden kommer medlemskapen att pausas.

– Vi har inte fått tydliga rekommendationer om att stänga men igår intensifierades situationen i Danmark, där man bad folk om att ta större ansvar. Det här är vårt sätt att ta ansvar för säkerheten för våra medlemmar, säger Malin Selander, kommunikatör på Sats till Aftonbladet.

I Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö hålls alla fyra gym stängda, i Liljeholmen, Marievik, Telefonplan och Älvsjö.

Puls & träning fortsätter hålla öppet

Träningskedjan Puls & träning har än så länge öppet som vanligt. Både personal och medlemmar informeras om coronaviruset och uppmanas att kontakta vården om man uppvisar symptom. På torsdagsförmiddagen satt gymkedjan i ett krismöte och under eftermiddagen beslutades att fortsätta hålla öppet tillsvidare. Kedjan har tio gym i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö, bland annat Gröndal, Telefonplan, Älvsjö station och Årstadal. På sin webbsida uppmanas medlemmar att inte träna om de uppvisar symptom och att vara noga med handhygienen. Handsprit har ställts ut på gymmen.

Fitnes24Seven skriver på sin webbsida att gymmen är öppna, men att handsprit har ställts ut till medlemmarna och att man satt in extra städning.