Känt ansikte. Simproffset Therese Alshammar är badets ansikte utåt, här med Marie Fjelkman, vd för Gustavsbergsbadet. Foto: Pekka Pääkkö

Gustavsbergsbadet rustas upp för flera miljoner

Nära fyra miljoner kronor kommer att läggas på att rusta upp Gustavsbergsbadet. Samtidigt erbjuds fler gruppträningspass och mer träning med Therese Alshammar.

  • Publicerad 09:00, 19 sep 2022

Gustavsbergsbadet drar igång hösten med att utöka antalet gruppträningspass med 10 till totalt cirka 40 pass i veckan. Samtidigt blir det fler träningsformer att välja på och mer utspritt under dagen.

Det kommer även att startas fler grupper på simskolan under hösten.

Nya datum med mästerskapssimmaren Therese Alshammar, och hennes man och tränare Johan Wallberg, har också planerats in. De ska hålla i simträningspass en söndag varje månad fram till årsskiftet, mot en kursavgift.

Under året har gymmet fräschats upp och fått nya redskap och i somras renoverades bassängerna i äventyrsdelen. Nu är det dags för fler underhållsåtgärder.

Rustas upp för 3,7 miljoner

Under 2022 planeras underhåll till en kostnad av cirka 1,7 miljoner kronor. Där ingår renovering av rutschkanor och kakel och fogar, tre nya glasdörrar i badet, service av undervisningsbassängens botten, med mera.

Under nästa år planeras också en rad investeringar för runt 2 miljoner kronor. Där kan nämnas att bygga om cykelsalen på plan två, bygga ett nytt trädäck för utomhusträning, måla om fasaden och besikta och eventuellt lägga om taket.

Under 2022 och 2023 planeras alltså åtgärder för nästan fyra miljoner kronor.

– Förhoppningen är att vi lyckas genomföra allt det här i år och nästa år. Vi vill hålla badet i bästa möjliga skick, och extra roligt är det som märks utåt hos våra besökare, säger Marie Fjelkman, vd för Gustavsbergsbadet.

Hur ska detta finansieras? Badet går ju med förlust.

– Det ingen hemlighet att badet har en ekonomisk utmaning. I dag finansieras badet till större del av egna intäkter resterande är koncernbidrag från andra kommunala bolag. Vi märker att folk börjar komma tillbaka, både årskort och drop in ökar nu och det är väldigt roligt, säger Marie Fjelkman.

Tidigare ingick det i årskortet att besöka relaxavdelningen, men från och med september införs en ny avgift. Badets uppdrag är att i första hand öka simkunnigheten, därför är det rimligt att betala lite mer för att besöka relaxen, enligt Marie Fjelkman.

Therese Alshammar ska få Värmdös barn att simma mer

Rusta upp. Flera delar av simhallen ska renoveras och förbättras det närmaste året. Foto: Pekka Pääkkö

Badligan. Hela personalstyrkan på Gustavsbergsbadet samlad. Foto: Hugo Nordgren

Gustavsbergsbadet

Vad: Sim- och träningshall som ägs av Värmdö kommun. Byggdes 2008. Där finns en 25-metersbassäng, äventyrsbad med två rutschkanor, barnbassäng, undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten, relaxavdelning, gym, gruppträning och spinning.

Var: Ösby badväg 3, Gustavsberg.

När: Info om priser och öppettider på varmdo.se/gustavsbergsbadet. Barn från 12 år får gå dit utan en vuxen.

Visa merVisa mindre