Gustavsbergs höghus rör upp känslor

”Snart dags för höghuset!” Så skriver Ikano Bostad på sin hemsida om 14-våningsbygget i Gustavsberg. Men på sociala medier är inte alla lika glada.

  • Publicerad 17:50, 20 feb 2017

– Va fan, ett 14 våningshus hör väl inte hemma i Gustavsberg, skriver en person som delar inlägget i facebookgruppen Värmdöbor och avslutar med en arg smiley.

Och fler håller med om att ett bostadshus på nästan tre gånger den normala höjden skulle sticka ut. Höghuset är planerat som en del av ett nytt bostadsområde i närheten av Gustavsbergs gymnasium, och inflytt är planerad till hösten 2018.

Blandade känslor

Det finns dock flera som ser hoppfullt på projektet. Ungefär hälften av de 60 kommentarer som tråden fått är uppmuntrande.

– Tycker det är bra med höghus eftersom bostadsbristen. Fler höghus = fler bostäder = lite gladare folk, skriver en annan i gruppen.

”Ett landmärke”

Sofia Vogel är projektledare för Gustavsbergsprojektet, som höghuset ingår i, och berättar att man nu befinner sig i en genomförandefas. Hon tror att höghuset kan bli något som utmärker och lyfter Gustavsberg.

– Det är viktigt att man inte glömmer att ta vara på det gamla, det är en fin balansgång ibland. Men jag tror att det här blir lite som ett landmärke, något vi kan vara stolta över, säger hon.