Gunnel vann fototävling – får pryda almanacka

Norrsken, fullmåne över Runda huset och magnifika solnedgångar. Gunnel Bratts bilder av Värmdö har tagit såväl Värmdöborna som kommunen med storm. Nu pryder hon Värmdöalmanackan 2018.

  • Publicerad 09:33, 17 dec 2017

54-åriga Gunnel Bratt har alltid kameran nära till hands. Det är så de cirka 25 000 bilderna som hon tar varje år kommer till. Alla har de Värmdömotiv.

– Jag ser det som rekreation, säger hon.

Nu har den givande hobbyn kommit fler till gagn. I november vann Gunnel Bratt Värmdö kommuns fototvävling, vilket betyder att hennes vackra bild på ett höstlikt Strömma kanal får pryda förstasidan av Värmdös almanacka 2018.

– Jag hade varit ute med hundarna i Brevik. På väg hemåt åkte vi över Strömmabron. Så såg jag solen, så jag stannade vid bodarna, slängde mig ur bilen och ställde upp kameran på stativ, säger Gunnel Bratt.

 

Hon åkte hem, la kameran åt sidan och tänkte inte mer på ögonblicket som hon hade fångat.

– Först på kvällen kollade jag på bilden och då såg jag det. Shit vad bra den blev!

”Folk frågar om de får köpa bilderna”

Runda huset och månen. Foto: Gunnel Bratt.

Gunnel Bratt har tidigare fotat såväl norrsken som fullmånen över Runda huset i Gustasvberg och hennes bilder har blivit så uppskattade att folk frågar om de får köpa dem. Till en början tänkte hon inte sälja dem, då det betydde egen firma.

– Men nu är det ganska många Värmdöbor som har frågat, så till slut startade jag ett litet företag, säger Gunnel Bratt.

Kommer du hänga upp almanackan på väggen nu?

– haha, ja, men jag kommer ju inte att bläddra i den, för då syns ju inte min bild!