Simning. Vasastadsbon Gunilla Söderström simmar på Vanadisbadet flera gånger i veckan.

Gunilla simmar även när det regnar

Den 17 maj öppnade Vanadisbadet för säsongen. En som redan har hunnit simma många längder är Gunilla Söderström. "Det är ganska kul även om det regnar", säger hon.

  • Publicerad 15:50, 4 jun 2021

Det är livskvalité att simma.

Solen skiner över Vanadisbadet när Mitt i Vasastan är på besök vid lunchtid en lätt molnig tisdag som bjuder på en temperatur på runt 18 grader. Utanför entrén står några cyklar parkerade och ett par joggare springer förbi. En Vasastadsbo som precis har avverkat dagens motionssim kommer ut från badet.

– Jag motionssimmar här ungefär tre gånger i veckan, det är livskvalitet. Tillåter vädret så blir det även lite solning och en kopp kaffe innan jag går härifrån, säger Gunilla Söderström.

Bada. En lugn förmiddag på Vanadisbadet. Foto: Christopher Blanck

– Det är ganska kul att simma även om det regnar, bara det inte är för kallt. Men är det soligt och fint brukar jag vara här i ett par timmar om jag inte har några andra planer. Är det kallt så simmar jag bara och går sedan jag hem.

Klockan tio

Gunilla Söderström försöker vara på Vanadisbadet runt klockan tio de dagar hon ska simma men medger att det ibland blir lite senare.

– Än så länge har det varit väldigt lugnt och inte så mycket folk på förmiddagen, säger hon.

– Det är mest motionssimmare här när jag dyker upp och det har inte varit någon kö alls, vilket är väldigt skönt.

Oavsett om det är sol eller regn så tar sig ofta många motionssimmare till Vanadisbadet, säger anläggningschefen Carina Engström.

– De kommer oavsett vilket väder det än är, säger hon.
Till följd av pandemin är det nu enbart tillåtet att släppa in 130 personer på badet. Det gör att det kan uppstå en del köer när det är fint väder då flera barnfamiljer kommer hit för att bada.

Badsäsong. Vanadisbadets dörrar står öppna från 6:30 på vardagar.

Vanadisbadet

25-metersbassäng, barnbassäng, plaskbassäng för de minsta.

Öppettider: Måndag–fredag 6.30–20.00
Lördag–söndag 9.00–18.00.

Kiosk, duschar, toaletter.

Max 130 personer samtidigt, så kön till badet kan bli lång soliga dagar.

Visa merVisa mindre