Guldskovinnare klar för IFK Haninge

Zlatan Ibrahimovic är 35 år och fortfarande en målmaskin. Jämnårige Özgur Yasar har också målsinnet intakt. Nu ska den förre Guldskovinnaren näta för IFK Haninge i fotbollstvåan.

  • Publicerad 15:50, 14 feb 2017

IFK Haninge är nykomling i division 2 södra Svealand och premiärspelar borta mot Motala den 8 april.

Motalas backlinje lär få mycket att göra. I gästernas anfall spelar en skytteligasegrare bredvid en Guldskovinnare.

Dario Ljuboje gjorde 25 mål i fjol i division 3 och vann skytteligan. Haninges nyförvärv Özgur Yasar är också en målmaskin. 2015 gjorde han 30 mål för Konyaspor i division 2 och vann därmed Svenska Guldskon som är ett pris som går till den spelare som gjort flest mål från allsvenskan ner till division 3. Målen värderas olika beroende på i vilken division de görs.

– Jag visste först inte om att priset fanns, säger 35-årige Özgur Yasar. Men nu står guldskon på en hylla hemma hos mig.

2016 blev dock inte ett lika framgångsrikt år. Yasar började säsongen i blivande jumbolaget Konyaspor, men andra halvan spelade han för Aspudden-Tellus i division 2. Totalt kom Yasar upp i åtta fullträffar.

Özgur Yasar i 2015 års form blir en tung pjäs i IFK Haninges offensiv.

– Att Özgur valde att spela för oss visar på IFK Haninges ambitioner, säger sportchefen Omar Moggi.

På Özgur Yasars meritlista finns spel i allsvenskan med Syrianska FC 2012 och flera säsonger i superettan med Café Opera, Väsby United och Vasalunds IF.