Guldregn över Tyresös kickboxare i VM i Rom

VM i kickboxning blev en stor framgång för Sverige och också för Tyresö Kampsport som bidrog med fyra guld genom Noah Liljerstam, Philip Korkis, Orlando Roudette och Filippa Kanka.

  • Publicerad 13:00, 19 nov 2018

En kvartett från Tyresö Kampsport såg till att blågults medaljskörd späddes på ordentligt när VM i kickboxning avgjordes i Rom den första veckan i november.

Tyresökämparna tog totalt sju medaljer varav fyra guld.

Orlando Roudette vann klassen light contact minus 85 kilo. I finalen mot tysken Richard Brusemann fick Roudette in en fullträff så tysken flög över domarbordet. Till slut bröt domaren tillställningen.

Filippa Kanke tog guld i light contact minus 65 kilo, och även ett brons i low kick light.

Noah Liljerstam vann light contact i minus 63,5 kilo i klassen för 13-15-åringar. Noah knep också silvret i low kick light.

Tyresös fjärde guldmedaljör blev Philip Korkis som stod som segrare i light contact minus 63,5 kilo, och dessutom ett silver i low kick light minus 60 kilo.

Fakta

Mix av taekwondo och karate

Kickboxningen har sitt ursprung i att olika karate- och taekwondostilar i USA ville kunna tävla med gemensamma regler och då växte det fram en ny kampart.

Kickboxning innehåller en hel del explosiva och tempostarka övningar som ger resultat på kondition och styrka. Man tränar ofta två och två och övar slag och sparkar mot speciella kuddar som träningspartnern håller.

Fokus ligger på de slagtekniker från den västerländska boxningen och sparkarna och blockeringarna från olika österländska kamparter.

Källa: Svenska kickboxningsförbundet
Visa merVisa mindre

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!