Guldhattarna på – KB:s damer säkrade ny serieseger

Efter seger med 3–1 borta mot IK Frej i söndags fick Karlbergs BK:s damer ta på guldhattar och fira på Vikingavallen i Täby. På två år har det återuppståndna damlaget gått raka vägen från femman till trean.

  • Publicerad 13:04, 1 okt 2018

– Vi firade med lite skumpa, men det var en sen söndagsmatch så det var inte läge att gå ut och festa. Vi ska ha lagfest nästa helg och då ska vi fira, säger lagets chefstränare Thomas Bahnson.

Inför helgens omgång, den näst sista i division 4A, ledde KB serien fem poäng före Vasastan BK.

”En skön känsla”

Lokalrivalen fick dock bara oavgjort, 1–1, hemma mot Kungsängens IF i en match som avslutades precis före avspark i KB:s match – så seriesegern var i själva verket säkrad när matchen på Vikingavallen blåstes igång.

– Men det var inget vi hade koll på, det fick vi veta efter matchen. Och det kändes ju bäst att säkra seriesegern med att vinna och ta tre poäng, det var en skön känsla, säger Thomas Bahnson.

Snabb klättring upp i division 3

KB-damerna öste alltså på och besegrade IK Frej med 3–1 efter mål av Nishti Abbasi, Joana Barbosa Ferreira och Madelaine Rylander.

KB:s damlag har legat i dvala några år, men startades på nytt förra säsongen. Målet var att nå division 3 på kortast möjliga tid – ett mål som nu alltså är uppnått.

Fler rödvita jubel i helgen

Det var för övrigt en riktigt lyckad helg för Karlbergs BK, inte bara för damerna.

De rödvita framgångarna började redan på fredagskvällen då BK Gamla Karlbergare säkrade seriesegern i division 6 och avancemang till femman genom att besegra Fotfolket FF med 3–1 på Nacka IP.

Obesegrade Gamla Karlbergare firar efter seger mot Fotfolket på Nacka IP. Foto: Karlbergs BK

17 av 18 matcher har spelats och BK Gamla Karlbergare är obesegrade med 14 segrar och tre oavgjorda (och 61–25 i målskillnad). I sista omgången väntar Sickla IF hemma på Stadshagens IP klockan 18 på söndag, den 7 oktober, men försprånget ner till tabelltvåan Fisksätra BBK är ointagligt.

Herrlaget på väg nå kval till division 1

Även KB:s herrar i division 2 norra Svealand vann, 3–0 mot Täby FK hemma på Stadshagens IP i lördags, och befäste därmed andraplatsen i serien.

Alenga Masimango har just gjort 2–0 för KB i den 35:e minuten mot Täby FK på Stadshagens IP. Dessförinnan hade Marcus Peterson Kettler gjort 1–0, och i andra halvlek fastställdes slutresultatet 3–0 av Modou Gassama. Nästa match är bottenlaget Bollnäs GIF, också den hemma, klockan 14 på lördag den 6 oktober. Foto: Karlbergs BK

Tre omgångar återstår och KB har 51 poäng, tre mer än trean IFK Lidingö och fyra mer än fyran IFK Stocksund. Serieledande Vasalunds IF blir svåra att gå ikapp, de har åtta poäng upp, men lyckas KB försvara sin andraplats så väntar kval till division 1.