Gulden haglade över familjen Westerlund i SM

Det klirrade ordentligt i väskorna när familjen Westerlund kom hem till villan i Enebyberg efter helgens Enhjulings-SM i Märsta i helgen. Hela familjen – pappa Anders, mamma Eli och barnen Sara, Emil och Henrik – deltog i olika grenar och totalt la de rabarber på nära 40 medaljer, varav cirka 30 av ädlaste valör.

  • Publicerad 09:49, 18 jun 2018

– Ja, det gick lika bra som i fjol, säger Anders Westerlund som själv tog guld på bland annat maraton.
Där slog han dessutom nytt mästerskapsrekord med tiden 1.55.58.

Anders Westerlund slog till med en rekordtid på maraton. Foto: Privat

– Det var sju minuter snabbare än min tid i fjol, och jag cyklade i 22 kilometer i timmen i snitt, så det är jag riktigt nöjd med, säger han.

Emil slog svenskt rekord på 100 meter

Ett annat resultat som stack ut var 16-årige Emils 14.37 på 100 meter, som innebar svenskt rekord – och guld förstås.

Emil Westerlund, här i grenen trial, vann ett gäng guld i SM. Foto: Privat

Lillbrorsan Henrik, 12, dominerade stort i sin ålderslass, även om det var relativt få deltagare i vissa grenar. I terrängcykling utmanade han även de äldre och var trea i mål bland alla deltagare.

18-åriga Sara var mestadels funktionär i år, men ställde upp i en individuell klass och tog brons. Det var slowrace där man ska cykla så sakta som möjligt framåt, men utan att stå stilla, på en bräda.

Emil Westerlund visar prov på god balans i trailbanan. Storasyster Sara agerar funktionär och syns i blå tröja i bakgrunden. Foto: Privat

Brons för hela familjen i hockey

Brons blev det också i lagsporten hockey, dä i familjen Westerlund spelade tillsammans i ett lag, förstärkta av Neo Rudkrantz som stod för ett av de snyggaste målen. De jagade revansch efter fjolårets finalförlust mot ett lag från Lund, men fick aldrig möta dem.
– Nej, det var bara fyra lag med och vi förlorade vår första match så vi missade finalen. Men vi vann bronsmatchen i alla fall, säger Anders.

Henrik, här i trial, dominerade de flesta grenar i sin åldersklass. Men i hockey fick han och resten av familjen nöja sig med bronset. Foto: Privat

Nåja, ett SM-brons är inte fy skam – och lite omväxling kan ju förnöja på familjen Westerlunds prisbord som i övrigt mest dignar av guld, guld och åter guld.

Familjen Westerlunds prisbord efter årets Enhjulings-SM i Märsta. Foto: Privat