Guldbron till Slussen försenas ytterligare – Dennis är boven

– Jag tror att äld svårt säga någotg fadtu öht som diu vet har vi stormen Dennis över atlanten – dagens prognos är att den kommer 25 -26 , så det heöt enllet så att när tillräckligt bra väder Vad krävs? De är kaptenen och rederiet fabriken som har ansvar för transporten, men de ska […]Den nya guldbron till Slussen kommer inte 14 februari och inte heller 22 som beskedet löd i fredags. Nu är den nya prognosen ytterligare några dagars försening. Orsaken: Oberäkneliga stormen Dennis.

  • Publicerad 13:50, 16 feb 2020

– Jag tror att det är svårt att säga något datum överhuvudtaget. Som du vet har vi stormen Dennis över Atlanten, säger Maria Lindström, kommunikatör på Skanska, en av huvudaktörerna i bygget av nya Slussen.

– Dagens prognos är att den kommer 25 -26 februari, när det helt enkelt är tillräckligt bra väder.

Steg för steg – så ska guldbron sättas på plats

 

Har tid att passa

Den 140 meter långa guldbron som ska förbinda Gamla stan med Södermalm är på väg med lastfartyg mellan Kina och Slussen.

– Det är kaptenen, rederiet och fabriken som har ansvar för transporten, men de ska hålla en tid också, säger Maria Lindström.

”Lite mer sårbart”

Enligt henne är fartyget lite mer sårbart än vanliga lastfartyg i och med att bron är monterad på pontoner på fartygets däck. Pontonerna sticker ut på sidorna, vilket kan göra transporten känsligare för väder och vind.

– Men det är ett fartyg som är speciellt framtaget för att köra stora delar, främst till oljeplattformar, säger Maria Lindström.

Just nu befinner sig det kinesiskflaggade tunga lastfartyget Zhen Hua 33 strax utanför spanskt territorialvatten i höjd med Málaga.

Följ guldbrons resa från Kina till Slussen – live