Ett filmteam på nära femtio personer har befunnit sigi Bro i två och en halv vecka, för att spela in scener till den kommande långfilmen Sisters.

Men de har inte gjort så mycket väsen av sig.

Fram till förrförra torsdagen vill säga, när ett helt tivoli byggdes upp i närheten av Stjärnparken i Bro Centrum.

En nyckelscen i långfilmen skulle spelas in.

– Det är en scen där systrarna ska besöka en släkting som är kringresande med ett tivoli som åker från stad till stad, berättar filmens producent Nima Yousefi, när Mitt i Upplands-Bro är och besöker inspelningen.

– Den här scenen är en av stunderna där systrarna har en väldigt lycklig stund i tillvaron, tillägger han.

Letade i nästan ett år

Att Bro blev inspelningsplats för en stor del av filmen var inte självklart.

– Vi har letat efter den här platsen för systrarnas hemi nära ett år. Vi har rekat i allt från Nynäshamn till Södertälje och Skärholmen. Men det var här i Bro vi hittade den perfekta platsen.

Varför passade Bro så bra?

– Det är inte så tätbebyggt. Och sedan har det med hela estetiken att göra. Vi har hittat­ de här öppna gräsytorna som är lite gulbrända. Det passar den här filmens värld helt perfekt, säger Nima Yousefi.

Kommer man som Brobo att känna igen sig när man ser filmen?

– Vi definierar aldrigi filmen i vilken stad vi befinner oss, vi har filmat i hela södra Stockholm. Och vi har inte filmat några kända byggnader eller så. Men ja, de som känner till exempelvis Vallmostigen kommer ju att känna igen sig.

Planerar utebio

Efter att tivoliscenen spelades in förra veckan lämnade filmteamet Bro.

Men Hobab, som filmbolaget bakom långfilmen Sisters heter, har en ambition att återvända – när filmen är klar.

– Nästa höst, eller under sensommaren planerar vi att komma hit igen och visa upp filmen på en utomhusbiograf, berättar Nima.

Hoppas på guldbagge

Det är något kommunalrådet Mattias Peterson Ersoy (C), som också han besökte filminspelningen förra veckan, ser fram emot.

– Jag tycker att det är jätteroligt att det här spelas ini kommunen. Det ger känsla av stolthet att man gör något­ sådant här hos oss, säger han.

Sisters är en uppväxtskildring om tre systrar. Filmbolaget Hobab har tidigare producerat filmen ”Clara Sola” som tilldelades fem guldbaggar vid guldbagge­galan tidigare i år. Bland annat­ för bästa film och bästa manus.

Ambitionen är att även Sisters, med tänkt biopremiär nästa höst, ska kamma hem guldbaggar.

Produktionen samproduceras tillsammans med Film Stockholm AB, en regional filmfond, som ägs av Region Stockholm.