Guld, silver och brons för MTB Täby i Dalarna

Ungdomscykelvasan slog rekord i år med 277 unga MTB-cyklister som i söndags trampade fram i klassisk Vasaloppsterräng från Oxberg till Mora. MTB Täby hade 16 deltagare på plats i de sex olika tävlingsklasserna och bärgade tre medaljer – en av varje valör.

  • Publicerad 16:29, 14 aug 2018

Snabbast av alla över Ungdomscykelvasans 32 kilometer var segraren i H15–16, Viktor Lindqvist från Kolmårdens MTB. Han gick loss redan vid första kontrollen i Oxberg och höll undan hela vägen till Mora där han cyklade i mål på 56:31.

MTB Täbys Joel Warrén på bronsplats. Foto: Christian Lindström

MTB Täbys Joel Warrén var tongivande i den 35 man stora klungan som jagade Lindqvist och spurtade till slut hem en tredjeplats, endast en sekund från silvret.

Rekordsnabbt lopp i år

– Det var ett rekordsnabbt lopp i år med totalt 29 deltagare i mål på under timmen, säger Ola Warrén, ungdomsledare i MTB Täby.

Rekordsnabbt lopp i år, men även rekordmånga deltagare (277) i tävlingsklassen. Foto: Joakim Ström

Joel Warréns klubbkompis Tilde Lindström visade också hon prov på en stark spurt då hon tog andraplatsen i D13–14 tätt före Ida Gartvé, IK Jarl Rättvik.

Tilde LIndström, MTB Täby, tog silver i D13–14. Foto: Christian Lindström

Stark spurt av Kajsa gav guld

En sekundstrid blev det även i D15–16, och här drog MTB Täby det längsta strået tack vare Kajsa Eneroth som i spurten knep guldet precis före OK Hammarens Linn Palmberg.

Det gick fort genom skogarna mellan Oxberg och Mora i år. 29 av deltagarna kom i mål på under 60 minuter. Foto: Ola Warrén

– Jätteroligt för våra ungdomar! De har varit runt och gjort bra resultat hela sommaren. Och så hade vi lika många ungdomar med i motionsklassen som i tävlingsklassen, vi blir fler och fler för varje år. Dessutom hade klubben 70 deltagare med i stora Cykelvasan på lördagen. Det var i motionsklassen, men det är ändå ganska fantastiskt att klubben har så många med uppe på loppet, säger Ola Warrén.