Optimistisk. Gubbverkstans ordförande Dan Kjellser. Foto: Claudio Britos

Gubbverkstans kontrakt förlängs – har redan flyttat ut

Gubbverkstan ser ut att få ny lokal efter årsskiftet, samt förlängt kontrakt på nuvarande adress. Men beskedet kom sent: vid det laget hade de snickrande seniorerna redan hunnit packa ihop sina verktyg.

  • Publicerad 14:57, 17 jun 2022

Kontraktet i Gubbverkstans nuvarande lokaler har förlängts fram till årsskiftet.

Enligt verkstadens ordförande Dan Kjellser hade gubbarna och gummorna gärna fått veta detta i ett tidigare skede. I mitten av maj packade de ihop grejerna och stängde den nuvarande verksamheten.

– I och för sig brukar vi gå på semester. Många har landställe, så vi har stängt normalt från mitten på juli till slutet på augusti. Men sedan har vi september, oktober, november, december som är förlorade månader.

Ekonomiskt klarar de av denna paus, säger Kjellser.

– Även om det svider är vi tvungna att stå ut med det.

Två potentiella adresser

Utöver det förlänga kontraktet har verksamheten i dialog med staden försökt hitta en lämplig ersättningslokal, vilket Mitt i tidigare har skrivit om. Nu har det gjorts framsteg i processen.

– Vi har en långsiktig lösning på gång, säger Johan Storåkers (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Just nu står det mellan två potentiella, nya adresser i Centrala Sundbyberg. I ena fallet rör det sig om den gamla parfymfabriken på Hamngatan 33.

– En kanonlokal, tycker Dan Kjellser.

Fakta: Har snickrat för staden

Gubbverkstan har funnits i över 40 år och har i dag ett 60-tal medlemmar.

Föreningen reparerar och tillverkar bruksföremål som hyllor, stolar och prydnadsföremål, både för eget bruk och på beställning.

Också staden vänder sig till Gubbverkstan. Här har till exempel tillverkats skärmväggar för valstugor.

Seniorerna gör även så kallade "knubbar", målade träblock som ställs i bokhyllorna på Sundbybergs bibliotek.

Källa: Gubbverkstan

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Konsthallen larmar: Kan behöva läggas ner

Nyheter Fortsatt krympt stöd från staden Ekonomiska orosmoln fortsätter att hopa sig över Marabouparken. Nästa år kan konsthallens verksamhet vara finito, varnar dess chef.torsdag 23/6 12:27

Startskottet har gått för prestigebygge

Nyheter 113 hyresrätter stundar för Kvarnstugan Första spadtaget är avbockat, nu kan bygget av kvarteret Kvarnstugan i västra Ursvik växa fram. Här ska bostäder samsas med kultur, restaurang och butiker.torsdag 23/6 12:22

Semir är Årets sundbybergare 2022

Nyheter "En klapp på axeln som betyder jävligt mycket" Semir Yebio och hans vänner ville ge något tillbaka till uppväxtorten Hallonbergen. Sedan dess har Semir fixat både nattvandringar och ungdomsaktiviteter – samt en nominering i tävlingen Årets...torsdag 23/6 12:19