Här blir det rugby om ett par år. Foto: Elin Björklund

Gubbängen får två rugbyfält – invigning planeras 2021

I juni 2021 ska två rugbyplaner vara klara på Gubbängens sportfält. I tisdags klubbades beslutet, i både fastighetsnämnden och idrottsnämnden.

  • Publicerad 16:00, 22 maj 2019

Om ett par år kommer det att spelas rugby för fullt på Gubbängsfältet. Två fullstora gräsplaner ska vara färdiga 2021. Intill dem ska det byggas parkeringar och en mindre servicebyggnad med omklädningsrum, förråd och toaletter.

Detaljplanen vann laga kraft i november 2017 och sedan har planeringen rullat på. På tisdag, väntas både fastighetsnämnden och idrottsnämnden anta genomförandebeslut. Kostnaden blir 87 miljoner kronor.

Tidigare låg rugbyplanerna på Årstafältet, men eftersom det ska bebyggas måste de flyttas. Redan 2017 flyttades rugbyn till en tillfällig anläggning på Skarpnäcksfältet, men Gubbängens sportfält blir den nya, fasta platsen.

Från början tänkte man även bygga en konstgräsplan. Den har nu slopats. Orsaken är att stora markstabiliserande åtgärder och flytt av fem högspänningskablar under jord hade krävts. Det hade blivit för dyrt, är bedömningen.

För att genomföra projektet ska man dra om gång- och cykelvägar som går över fältet.