Tom skolgård. Så ser det sannolikt ut på Rösjöskolan de kommande två veckorna. Foto: Pauline Cederblad

Grundskola helt stängd på grund av risk för smitta

Hela grundskolan, F–6, på Rösjöskolan i Edsberg var stängd i dag och kommer att vara stängd hela nästa vecka. Orsaken är risk för smittspridning av coronaviruset.

  • Publicerad 16:09, 19 feb 2021

– Jag blev informerad i går om att Smittskydd Stockholm i går att det fanns en smittorisk och att de rekommenderade oss att stänga grundskolan, säger utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M).

Med det beskedet tog hon ett ordförandebeslut om att stänga skolan. Beslutet gäller hela Rösjöskolan, med undantag för särskolan, under vecka 8 och i vecka 9 är det sportlov så det dröjer innan eleverna är åter på skolan.

Sportlov i Sollentuna 2021 – corona stoppar aktiviteter

Skolor håller stängt efter sportlovet

Nyheter Elever vittnar om tuffare krav med distansundervisning Högstadie- och gymnasieskolorna i Sollentuna håller stängt under vecka 10 för att minska risken för smittspridning efter sportlovet. Då är det distansundervisning som gäller, något som innebär en...fredag 26/2 15:30

Gillbogården redan tömd – alla äldre har flyttat ut

Nyheter Personal på Edsbergs äldreboende får gå I november beslutade vård- och omsorgsnämnden att Gillbogårdens äldreboende skulle stängas. En plan för flytten av de boende skulle tas fram och presenteras i mitten av februari – men då hade alla de...fredag 26/2 12:26