Genrebild polisbil. Foto: Mostphotos

Grovt rån: Fick arm bruten efter överfall

Två män utrustade med kniv och busshammare attackerade två män i centrala Lidingö på måndagskvällen, enligt polisen. En av dem fick sin arm bruten. Den andre hotades med att skjutas.

  • Publicerad 11:15, 6 jul 2016

Vid 21-tiden på måndagskvällen åkte de båda misstänka gärningsmännen med buss 201. När de klev av den på Lidingö fick de med sig en så kallad busshammare, som kan användas för att krossa rutor vid nödsituationer.

Ett par timmar senare befann sig båda på Friggavägen. Där ska de med våld ha tryckt ned en man i 35-årsåldern, hotat honom med kniv och tvingat honom att lämna över sin mobiltelefon, enligt polisen.

– Man har slagit rätt hårt. På något sätt har målsägande fått armen bruten. Han fick även ett skärsnitt i jackan, säger Hesam Akbari, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Kvällen för de båda männen tog inte slut där. En stund senare, på Lejonstigen, ska de ha hotat att skjuta en man i 45-årsåldern om han inte tog ut pengar till dem. Även han blev slagen och hotad med kniv, enligt polisen.

Båda männen, som är i 20- respektive 40-årsåldern, kunde gripas. De är nu misstänkta för grovt rån, försök till grovt rån, stöld och narkotikabrott. En av dem är även misstänkt för brott mot knivlagen.