Vagnsgatan

Måndag 9.03

Trafikolycka. En cyklist fördes med skallskador till sjukhus efter en trafikolycka på morgonen.

Utanför ICA Maxi blev cyklisten påkörd av en personbil. Mannen som körde personbilen är i 80-årsåldern och misstänks nu för vållande till kroppsskada för att inte ha iakttagit väjningsplikt.

Han svängde ut från ICA Maxis parkering och körde då på cyklisten som kom från Circle K-hållet.

Cyklisten for upp på motorhuven och var inte kontaktbar när räddningstjänst kom till platsen.

Polisen spärrade av trafiken under pågående räddningsarbete.

E18

Söndag 19.26

Brott mot knivlagen. Då polis stoppade en bil på motorvägen upptäcktes vid visitation att en passagerare hade både kniv och knogjärn på sig. Han blev därför misstänkt för brott mot knivlagen. Mannen är i 20-årsåldern, hemort okänd.

Billerstena, Altuna

Söndag

Stöld. En bil, Nissan King Cab, stals i kommunenes norra delar i helgen. Stölden anmäldes på söndagen och redan samma dag hittades den, då på Mjölnarvägen i Jakobsberg. Emellertid var den sandspridare som stått på flaket inte längre kvar.

Lillsidan

Lördag 21.20

Drograttfylleri. En kvinna i 20-årsåldern som bor i Enköping är misstänkt för drograttfylleri sedan hon stoppats då hon körde bil på Lillsidan. Hon var positiv på drogtest. Kvinnan är förhörd och frigiven.

Kungsgatan

Lördag 20.20

Försök till grov misshandel x 2. Att rikta grön laser mot en annan person bedöms som försök till grov misshandel. Det var ett tag sedan den gröna lasern var ett problem i Enköping, men i helgen kom den tillbaka. Då riktade någon i ett gäng pojkar lasern mot en bil på Kungsgatan. Föraren ser efteråt ständigt en grön prick, en passagerare som också träffas klarade sig utan skador. Pojkarna, som försiktigtvis bedöms vara i 15-årsåldern sprang därifrån över torget i riktning mot taxistationen och Cinema.

Salavägen, Romberga

Lördag 19.35

Drograttfylleri. En man i 50-årsåldern - som inte bor i Enköping - misstänks för drograttfylleri sedan polis stoppat bilen han körde på Salavägen. Han saknade dessutom körkort och är därför misstänkt för grov olovlig körning.

Widegatan

Lördag 13.30

Trafikolycka, ingen misstanke om brott. De övningskörde, privat, och något stressade föraren som blev rädd och tog fel på pedalerna; i stället för bromsen tryckte föraren på gasen och bilen körde in i en grindstolpe, vidare genom en häck innan färden tog slut mot ett sophus. Alkoholprov togs på både förare och handledare som visade att de båda var nyktra.