”GRNDVL” kan uppfattas som stötande

En man i Vaxmora har ansökt om att få en personlig fordonsskylt med ”GRNDVL” till sin bil. Men det blev nobben från Transportstyrelsen.

  • Publicerad 05:40, 14 maj 2021

”Den teckenkombination du begärt kan uppfattas som stötande” anger man som skäl till beslutet.

Mer specifikt handlar det om att bokstäverna ”DVL” kan uppfattas som en förkortning av engelska ordet devil, skriver Transportstyrelsen som också tillägger att ”detta beslut får inte överklagas”.

Privat skylt

Den som vill kan skaffa en privat registreringsskylt till sina fordon. Det kostar 6 200 kronor och gäller i tio år. Efter tio år kan skyltens giltighetstids förlängas.

Alla bokstäver i alfabetet får användas och du måste ha minst två och max sju tecken. Som tecken räknas bokstav, siffra eller mellanrum.

Din skylt från inte väcka anstöt eller medföra olägenhet.

Ansökan görs hos Transportstyrelsen.

Källa: Transportstyrelsen

Visa merVisa mindre

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats 2022

Nyheter Kommunfullmäktige tog budgetbeslut i torsdags På torsdagen tog kommunfullmäktige beslut om Sollentunas budget för 2022. Det blir oförändrad skattesats och fokus på ordning i ekonomin med en ökad pott för oförutsedda utgifter på grund av den...fredag 18/6 12:21

Robert Thysell blir ny kyrkoherde

Nyheter Helt enigt kyrkoråd tog beslutet I tisdags beslutade kyrkorådet enhälligt att erbjuda Robert Thysell tjänsten som kyrkoherde i Sollentuna församling.fredag 18/6 11:20