Grimstas karaokedrottning vill att alla ska sjunga

Grimstabon Viktoria ”Vicky” Mossberg har som jobb att få folk att sjunga. I över 20 år har hon arbetat som karaokevärdinna – och mycket karaoke blir det. – Jag brukar lugna dem med att det varken är Idol eller Melodifestivalen det rör sig om

  • Publicerad 14:46, 28 sep 2018

– Karaokedrottning är väl att ta i, men de flesta i Grimsta vet vem jag är.

Ett blygsamt uttalande från en som antagligen har mer erfarenhet av Västerorts karaokescener än de flesta.

I över 20 år har Viktoria Mossberg, 48, inte bara sjungit karaoke utan med ett brinnande engagemang även sett till att andra vågar sig upp på scen och får leva ut sina artistdrömmar.

Viktoria – eller ”Vicky” som de flesta känner henne som – jobbar som karaokevärdinna.

Hennes uppgift är att se till att besökarna hittar sina favoritlåtar – och sen peppa dem till att inta scenen.

– Jag brukar lugna dem med att det varken är Idol eller Melodifestivalen det rör sig om, säger hon.

Mycket karaoke blir det

När Grimsta krog kör sina karaokekvällar på utvalda lördagar är Vicky självklart på plats – om hon inte befinner sig på andra sidan gröna linjen och SILK i Högdalen vill säga. På onsdagar blir det till att hoppa på tuben bort till The Swan i Hägersten.

Men Mirano i Grimsta får ändå ses som hemmaplan. Där håller hon i karaokekvällarna varje fredag.

– Det bästa är att se alla människor och hur roligt de har. Det finns såklart de som sjunger jättebra, men det är inte det som är kul, utan att folk vågar. De ska få känna att det är deras kväll.

Vickys eget intresse för sång går långt tillbaka.

I högstadiet tog hon sånglektioner och karaoke sjöng hon första gången 1992. Men karriären som karaokevärdinna, den tog fart av en ren slump några år senare.

– Jag var gäst på krogen Edelweiss i Solna. Jag kom dit för att sjunga men personen som höll i det hade inte dykt upp. Då kom krögaren och sa att jag fick hålla i det. Han visade hur det gick till och sedan erbjöd han mig jobb.

 I över 20 år har Grimstabon Viktoria ”Vicky” Mossberg arbetat som karaokevärdinna – och mycket karaoke blir det. Foto: Anna Z Ek

Stora kontraster

Ännu en lyckad onsdagskväll på scen är avklarad, den här gången på Club Silk i Högdalen. Om några timmar är det dags att gå upp till sitt andra jobb – som personlig assistent.

– Som personlig assistent kan det bli lite ensamt ibland, även om man har världens bästa dag med den man hjälper. Som karaokevärdinna får jag träffa väldigt många olika människor, och många blir ens vänner.

Trots kontrasterna trivs hon bra med sin nuvarande situation och har egentligen ingenting emot att vara en karaokevärldens Clark Kent: personlig assistent på dagen och karaokedrottning på kvällen.

På frågan hur länge hon kommer fortsätta som karaokevärdinna är svaret enkelt: så länge det känns roligt. Sedan får någon annan ta över tronen. Vem som är lämplig att axla ansvaret återstår att se.

– Mina barn har varit med och sjungit några gånger, men jag tror inte att de är så sugna på att ta över den stafettpinnen, säger hon och skrattar.

Fakta

Här kan du sjunga karaoke i Västerort

The Corner

Adress: Hässelby Torg  8, Hässelby

Tid: Onsdagar och lördag klockan 21.00-01.00

Grimsta Krog

Adress: Grimstagatan 69, Vällingby

Tid: Utvalda lördagar. Kolla deras Facebooksida för exakta datum.

Mirano

Adress: Gulddragargränd 2, Vällingby

Tid: Fredagar 21.00 – 00.30

Restaurang Baron

Adress: Kirunaplan 5, Vällingby

Tid: Lördagar klockan 21.00 – 01.00

Shalimar

Adress: Drottningholmsvägen 322, Abrahamsberg

Tid: Fredagar och lördagar klockan 20.00 – 01.00

Råcksta krog

Adress: Multrågatan 54

Tid: Fredag och lördag klockan 21.00 – 00.45

Visa merVisa mindre