Grillmästaren Todor håller glöden uppe i tv

Det finns inget som Todor Atanassov, 41, inte kan grilla. Och allt han gör blir gott, enligt honom själv. Nu syns Värmdöbon i tv-programmet Grillmästarna.

  • Publicerad 09:32, 2 jun 2016

– Alla säger att jag grillar jättebra så jag vet att jag kan grilla, men jag ville lära mig mer, säger Todor Atanassov på frågan om varför han ställer upp i TV4:as Grillmästarna med start 15 juni.

Värmdöbon, som till vardags jobbar i matbutik, sökte även 2014 men lyckades inte ta sig bland de åtta bästa. Den här gången tror han på vinst.

– Nu vet jag mer hur det funkar, säger han.

Programmet leds av kockarna Christian Hellberg och Karin Andersson.

– Jag vågar utlova en jäkligt bra säsong. Årets deltagare har en sällan skådad kämparglöd som imponerade ordentligt på mig. Det blir den tuffaste och mest känslosamma säsongen hittills, säger Christian Hellberg.

Det som Todor Atanassov vanligtvis lägger på grillen är entrecote, musslor och makrill. Men det slutar inte där.

– Det finns inga gränser, man måste tänka att allt går. Det är ganska spännande grejer som vi har grillat i programmet. Alla sorters pajer till exempel!

Hur ofta grillar du?

– Den här säsongen har det bara blivit en gång, jag har inte hunnit mer. Men när jag väl grillar så blir det perfekt. Och på midsommar är det till mig man lämnar maten. Mina vänner vet att jag vet vad jag gör. De litar på mig, säger han.