Sugen på grillat? Isåfall är Dalen platsen för dig under våren. Foto: Anders Gustafsson/Most Photos

Grillkvällar hålls i Dalen under våren

Dalens fritidsgård får ekonomiskt stöd under våren 2020, av Svenska Bostäder. Pengarna ska bland annat gå till att arrangera grillkvällar där alla Dalenbor är välkomna.

  • Publicerad 15:05, 12 feb 2020

Robert Jelinek är en av eldsjälarna bakom Östberga kulturhus, och han har nu också börjat arbeta med ungdomar på Dalens fritidsgård.

– Jag tar med mig min eld till Dalen.

Grillning en gång i månaden

Tidigare har Fryshuset och kulturhuset arrangerat grillkvällar i Östberga, något som rönt stor framgång bland Östbergaborna. Nu tar Robert Jelinek med sig konceptet till Dalen.

Robert Jelinek.

– Planen är att arrangera grillkvällar en gång i månaden. Det riktar sig till alla Dalenbor och är till för att skapa trygghet och gemenskap bland alla i Dalen.

I anslutning till grillkvällarna kommer det också att arrangeras någon typ av aktivitet.

Vill stötta ungdomar i utsatta områden

Anne Kuylenstierna-Arnström är chef på IT- och kommunikationsavdelningen på Svenska Bostäder och hon berättar för Mitt i att summan det handlar om är 15 000 kronor.

– Vi har sedan tidigare ett samarbete med stadsdelsförvaltningen för att stötta ungdomar i utsatta områden. Nu vill förvaltningen göra samma sak i Dalen, som tidigare gjorts i Östberga.

Robert Jelinek är väldigt glad över det extra tillskottet i kassan.

– Vi tycker att det är otroligt generöst av Svenska Bostäder att de går in och stöttar med de här tusenlapparna. Det visar att de bryr sig om det här området och att de konkret tänker på att det ska finnas möjlighet att lära känna varandra.

Först ut: En trollkarl

Förutom Dalens fritidsgård så går Svenska Bostäder också in och stöttar sommartorg i Östberga ekonomiskt. Pengarna kommer bland annat att gå till mat och aktiviteter.

Vilka aktiviteter som anordnas i Dalen och när kommer det att komma löpande information om under våren. Först ut är trollkarlen Jonas Södergren, som uppträder den 28 februari på Dalens fritidsgård klockan 15.30. Inträdet är fritt, och på plats bjuds det bland annat på kaffe och kaka.