Kungen delade ut priset på fredagen. Foto: Mostphotos

Greta fick inget Nobelpris – men en fin utmärkelse av kungen

Greta Thunberg från Kungsholmen fick inte Nobels fredspris. Men under fredagen fick hon ändå en fin utmärkelse som delades ut av kungen.

  • Publicerad 15:01, 11 okt 2019

Greta Thunberg var på förhand favorittippad, men bommade ändå – Nobels fredspris gick till Etiopens premiärminister Abiy Ahmed.

Men kort efter att Nobelvinnaren tillkännagivits delade stiftelsen Världsnaturfonden ut ett annat pris: ”Årets unga miljöhjälte” på Ulriksdals slott, skriver Aftonbladet. 

Valet föll i år på Greta Thunberg. Där för att dela ut priset var kung Carl Gustaf, som lovordade den unga, världskända Kungsholmenbon.

– Jag vill tacka för hennes enorma engagemang och fantastiska arbete hon har gjort det här året. Hoppas ni kan hälsa det till Greta, sade kungen till två representanter från  ”Fridays for Future”, som tog emot diplomet från kungen eftersom Greta själv är utomlands.

Fakta

Världsnaturfonden

Världsnaturfonden är en helt oberoende och partipolitiskt obunden miljö- och naturvårdsorganisation som bildades 1961.

Med fler än fem miljoner supportrar är WWF en av världens ledande ideella naturvårdsorganisationer med projekt i mer än 100 länder. Verksamheten finansieras till största delen med gåvor från allmänheten.

Källa: Världsnaturfonden.se