BBC följer Greta Thunbergs internationella kampanj. Foto: Mostphotos

Greta får egen dokumentärserie – BBC följer klimatstjärnan

BBC och Greta Thunberg är överens – gör dokumentärserie tillsammans.

  • Publicerad 09:14, 11 feb 2020

Det är inte längesen Kungsholmsbon Greta Thunberg var en ensam 15-åring som satte sig på marken vid riksdagshuset med ett plakat. Förändringen har gått i racerfart. Nu är hon både en hyllad och prisad världskändis och global ikon. 

BBC följer med Greta världen runt

Gretas framgångarna har gjort stort avtryck i hela världen. Så stort att BBC nu väljer att följa klimataktivistens internationella kampanj i en ny dokumentärserie, skriver BBC i ett pressmeddelande.

I serien kommer BBC följa med Greta Thunberg när hon besöker platser där klimatförändringarna är extra påtagliga. Där kommer hon att försöka ta reda på vad man kan göra för att begränsa klimatförändringarna och träffa både ledande forskare, affärsmän och politiska ledare.

Att kunna göra detta med Greta är ett väldigt stort privilegium

Rob Liddell, exekutiv producent

I pressmeddelandet står att serien dessutom kommer att följa Gretas resa mot att bli vuxen.

– Klimatförändringar är förmodligen den viktigaste frågan i våra liv så det känns lämpligt att göra en serie som utforskar fakta och vetenskap bakom detta komplexa ämne. Att kunna göra detta med Greta är ett väldigt stort privilegium, att få en inre syn på hur det är att vara en global ikon och ett av de mest kända ansiktena på planeten, säger Rob Liddell, exekutiv producent, i en kommentar.