Mannen greps med flera tusen tabletter instoppade i fodret på jackan. Foto: Från polisens förundersökning

Greps på Söder – med 8000 piller i jackan

Polisen stannade en 39-årig man på Hornsgatan när han körde över en heldragen linje. När de visiterade honom upptäckte de att han gömde över 8 000 tabletter i fodret på sin jacka. Nu döms han till ett års fängelse.

  • Publicerad 11:15, 4 jul 2018

Den 39-årige mannen kom den första april 2017 körandes på Hornsgatan nattetid. Där körde han över en heldragen linje vilket väckte en polispatrulls uppmärksamhet. När de stannade bilen förstod de att 39-åringen var påverkad av narkotika.

Vitt pulver under näsan

Han hade ett vitt pulver under vänster näsborre och hade kraftiga ryckningar under ögonen.

De visiterade honom och hittade droger inne i fodret på hans jacka. Väl inne på stationen hittade de ännu mera droger.

Betydligt mer.

Totalt hittade polisen 7 870 tabletter av alprazolam och 396 tabletter av flubromazolam i 39-åringens jacka. Därefter gjorde man flera husrannsakningar i hans bostad i Danderyd, i hans bil, i hans förråd och på hans kontor inne i stan.

Erkänner brotten

Resultatet av räden blev 9701 tabletter av alprazolam, 874 tabletter flubromazolam samt mindre mängder av amfetamin, MDMA, zolpidem. Man hittade även fler olika typer av dopningspreparat och verktyg avsedda för försäljning som vakuumförpackningsmaskiner och så kallade ”Paygoo”-kort till mobilen.

39-åringen erkänner flera av brotten. Bland annat att han förvarat, förpackat och transporterat narkotikan utan avsikt att bruka knarket själv. Han är är enligt Stockholms tingsrätt inte dömd för brott som är av betydelse i det här sammanhanget.

 

Inga bevis för större drogverksamhet

Tingsrätten menar att de tusentals tabletter som polisen hittade inte uppnår kraven om grovt narkotikabrott enligt tidigare praxis. Tingsrätten skriver också i sin dom att åklagaren inte kunde bevisa att 39-åringen tjänat stora pengar eller haft kontakt med kunder och kompanjoner. Han ska heller inte av den anledningen dömas för grovt narkotikabrott.

Påföljden för mannen fastställdes till ett års fängelse för narkotikabrott, ringa narkotikabrott, två fall av dopningsbrott samt olovlig körning och rattfylla.