Vivi Darla, en av vinnarna i Min lokala hjälte får ta emot diplom, blommor och presentkort i Haninge centrum. Foto: Åsa Sommarström

Grattis Vivi och Pernilla - ni är årets lokala hjältar

Vivi Darla och Pernilla Asplund är mer än bara ledare i fotbollsföreningen Västerhaninge IF. När många oroas över ungdomsstöket i orten så gör duon något åt saken. Nu har de utsetts till årets Min lokala Haningehjälte. "Det är en stor ära", säger Vivi Darla.

  • Publicerad 14:43, 9 okt 2020

Det senaste året har Vivi Darla och Pernilla Asplund, föräldrar och ledare i fotbollsklubben Västerhaninge IF, satt allt större avtryck på orten. Genom sina nattvandringar syns de mycket ute i Västerhaninge på kvällarna.

Västerhaninge IF var tidigare i år, som en av tre föreningar, nominerad till utmärkelsen Årets ungdomsidrottsförening i Stockholm. Bakom mycket av det hårda jobbet finns just Vivi Darla och Pernilla Asplund.

Vivi Darla och Pernilla Asplund ser till att Västerhaninge är en tryggare plats genom bland annat nattvandringar. Foto: Stefan Källstigen

Vivi Darla och Pernilla Asplund tar ofta på sig kläder med Västerhaninge IF:s klubbnamn och nattvandrarvästarna och ger sig ut på kvällarna i Västerhaninge.

Nu har de utsett till 2020 års Min lokala Haningehjälte och juryns motivering lyder: Vivi och Pernilla är lokala hjältar för att de med stort engagemang och energi får tonåringar att välja gemenskapen på och vid sidan av fotbollsplanen – en förebild för många unga.

– Jag hoppas att det här ska inspirera och få flera att vilja engagera sig. Vi har redan märkt att uppmärksamheten har haft effekt i vår förening, men också att fler lag ser värdet av nattvandring, säger Vivi Darla.

– Ja, man blir jätteglad för uppmärksamheten. Vi vill visa att alla inte kan bidra med allt, men att många kan bidra med lite, säger Pernilla Asplund, som inte kunde vara på plats i Haninge centrum för att ta emot priset, men som fanns med på länk.

Frida Wickberg representant för Haninge centrum delade ut pris till Vivi Darla och Pernilla Asplund, som inte kunde närvara. Foto: Stefan Källstigen

Priset delades ut av Mitt i i samarbete med Haninge centrum. Malin Johansson, chef för Haninge centrum, tycker att det är viktigt att lyfta fram lokala personer som vill bidra till ett bättre samhälle.

– Vi tycker att det är viktigt att lyfta lokala positiva förmågor, och Vivi och Pernilla är värdiga vinnare bland många fina kandidater, säger hon.

Vilka hjältar Haninge har – här är finalisterna!

Tack för alla inspirerande berättelser!

När vi på Mitt i drog igång Min lokala hjälte kunde vi knappt föreställa oss det gensvar som satsningen fick – och fortsatt att få.

För tredje året har ni läsare nominerat personer ni ville uppmärksammas och vi kunde berätta om alla dessa otroliga människor som på olika sätt gör fina insatser och bidrar till ­att göra din ort bättre.

Det är människor som osjälviskt och ­engagerat ställer upp för andra, som stöttar när det behövs som mest, som är förebilder och hjältar i vardagen.

Ett stort tack alla läsare – och ett stort tack till er alla nominerade för att vi fått ta del av era inspirerande berättelser. Ni är alla hjältar!

Visa merVisa mindre

Här är juryn i Min lokala hjälte i Haninge 2020