Det senaste året har Vivi Darla och Pernilla Asplund, föräldrar och ledare i fotbollsklubben Västerhaninge IF, satt allt större avtryck på orten. Genom sina nattvandringar syns de mycket ute i Västerhaninge på kvällarna.

Västerhaninge IF var tidigare i år, som en av tre föreningar, nominerad till utmärkelsen Årets ungdomsidrottsförening i Stockholm. Bakom mycket av det hårda jobbet finns just Vivi Darla och Pernilla Asplund.

Vivi Darla och Pernilla Asplund tar ofta på sig kläder med Västerhaninge IF:s klubbnamn och nattvandrarvästarna och ger sig ut på kvällarna i Västerhaninge.

Nu har de utsett till 2020 års Min lokala Haningehjälte och juryns motivering lyder: Vivi och Pernilla är lokala hjältar för att de med stort engagemang och energi får tonåringar att välja gemenskapen på och vid sidan av fotbollsplanen – en förebild för många unga.

– Jag hoppas att det här ska inspirera och få flera att vilja engagera sig. Vi har redan märkt att uppmärksamheten har haft effekt i vår förening, men också att fler lag ser värdet av nattvandring, säger Vivi Darla.

– Ja, man blir jätteglad för uppmärksamheten. Vi vill visa att alla inte kan bidra med allt, men att många kan bidra med lite, säger Pernilla Asplund, som inte kunde vara på plats i Haninge centrum för att ta emot priset, men som fanns med på länk.

Priset delades ut av Mitt i i samarbete med Haninge centrum. Malin Johansson, chef för Haninge centrum, tycker att det är viktigt att lyfta fram lokala personer som vill bidra till ett bättre samhälle.

– Vi tycker att det är viktigt att lyfta lokala positiva förmågor, och Vivi och Pernilla är värdiga vinnare bland många fina kandidater, säger hon.

Vilka hjältar Haninge har – här är finalisterna!