Mitt i har tidigare skrivit om att Smedslättens LTK tog sig till slutspel för första gången i lagform. Under förra helgen spelades det så efterlängtade slutspelet och resultatet kunde inte blivit bättre då SM-guldet kammades hem inför en jublande hemmapublik.

– Jag känner en enorm stolthet över grabbarna, säger lagets tränare Jonathan Kidane.

Drygt 60 personer befann sig på läktaren och enligt Jonathan Kidane var stämningen elektrisk under både semifinalen och finalen.

– Det var väldigt mycket känslor bland spelarna. Många fina glädjescener när de kramades och jublade tillsammans.

Vad betyder guldet för klubben?

– Det betyder mycket, det såg man hos både spelare och medlemmarna som var här och hejade på oss. Jag tror många känner sig stolta över klubbens utveckling de senaste åren, säger Jonathan Kidane.

SM-guld på hemmaplan

När Smedslättens Emil Kindhult slog in den avgörande matchbollen stormade laget planen och samlades i en stor klunga där segerjublet utbröt.

– Det känns riktigt bra. Det var en upplevelse för livet. Det är inte många gånger man får vinna SM-guld med sin klubb på hemmaplan, säger han.

– En väldigt skön känsla att se bollen gå in. Efter det släppte jag bara mitt racket och kramade om alla som sprang in på planen.

Var det den viktigaste bollen du slagit i karriären?

– Det var helt klart en av de viktigaste bollarna jag slagit.

Emil Kindhult hyllar samtidigt publiken och berättar att det stöd som både han och laget fick gav honom extra energi under matcherna han spelade.

– Jag tror inte det kommer vara så här bra stöd i hallen på länge, det var helt magiskt, säger han.