Årets lussekatt. Irma la Douce vann i Årsta/Enskede/Vantör. Foto: Pia Bispo

Grattis, Irma la Douce är årets lussekatt!

Det var kärlek vid första ögonkastet när Britt-Inger och Leif Hultgren adopterade Irma la Douce från ett katthem nyligen. Nu har Irma utsetts till årets lussekatt i Enskede/Årsta/Vantör.

  • Publicerad 22:46, 11 dec 2020

Irma är en så gullig och snäll katt som har så mycket kärlek att ge

– Vi föll för henne direkt när vi såg henne på bild från katthemmet. Sedan adopterade vi henne. Irma passade inte in i kattgruppen i sin tidigare familj. Så kravet för att adoptera henne var att hon skulle bli ensamkatt och slippa bli mobbad. För oss var det kärlek vid första ögonkastet, berättar Britt-Inger Hultgren i Enskede.

Gillar leksaksmöss

Det har strömmat in bidrag till Årets lussekatt i Enskede/Årsta/Vantör.

Vann gjorde alltså katten Irma La Douce som bor med husse och matte sedan tre månader tillbaka i Enskede.

Irma, som är en innekatt, är en blandning av ragdoll och birma. Det är är parets tredje katt. I julklapp kommer Irma att få leksaksmöss.

– Hon får kattgodis och leksaksmössen. De förbrukar hon snabbt. Vi tar det lugnt med julprydnader i år eftersom vi inte vet hur hon hanterar sådant än. Irma är en så gullig och snäll katt som har så mycket kärlek att ge, och få. Hon är supersocial och rusar till dörren om det kommer någon. Vi tolkar det som att hon blivit väl omhändertagen av sina förra ägare, säger Britt-Inger Hultgren.

Trivs hemma hos matte och husse. Irma la Douce vann i Årsta/Enskede/Vantör. Foto: Pia Bispo

Allra bäst tycker Irma om när hon får gosa och sova ihop med matte och husse.

– Hon brukar hämta mig på kvällen och vill att vi ska gå och lägga oss alla tre samtidigt, säger Leif Hultgren.

Flera nominerade

Det är fler pälsklingar som nominerats till årets lussekatt i stadsdelen.

En av dem är katten Alfons i Högdalen. Så här skriver hennes husse Niclas Gyllsdorff:

”När hemmet fylls med tomtar och julglitter så spinner hon utav glädje, för då finns det alltid något nytt att busa med. Det bli ofta en tur upp i granen för att spegla sig i de glimrande julgranskulorna, för att därefter hjälpa husse att öppna paketen som ligger vid granens fot. Eller varför inte försöka få sig en liten smakbit av de obevakade köttbullarna från köksbänken? I julstressen så får alla fnatt, vilken tur att vi har våran lussekatt.”

Se bildspel! Här under kan du se bilder på fler nominerade lussekatter.