För den som ska handla i Sumpan går det att ställa bilen gratis i en timme, försöket har förlängts till årsskiftet. Foto: Mostphotos

Gratisparkering för shoppare i Sumpan resten av året

Sedan i våras har du kunnat parkera en timme gratis i affärsnära lägen i Sundbyberg. Så blir det även under resten av året, efter beslut av politikerna.

  • Publicerad 15:17, 7 sep 2020

En timmes gratis parkering i affärsnära lägen i Sumpan infördes i våras, och var tänkt att stötta det lokala näringslivet. Nu förlängs gratistimmen till den 31 december efter beslut i stadsmiljö- och tekniska nämnden.

– Vi gör det vi kan för att underlätta för våra lokala handlare under coronapandemin, säger stadsmiljökommunalrådet Stefan Bergström (C) i en kommentar på kommunens hemsida.

Politikerna eniga

Både majoritet och opposition i nämnden var eniga. Även Miljöpartiet, som tidigare i år motsatte sig gratis parkeringar vid Hallonbergen centrum, var med och drev igenom fortsatt gratisparkering i höst.

– I det här fallet finns det en koppling till pandemin, vi vill till exempel inte att folk ska åka kollektivt och vi vill skydda riskgrupper, samtidigt som vi vill att folk ska handla lokalt, förklarar Anton Fendert (MP), andre vice ordförande i stadsmiljö- och tekniska nämnden.

– Vi ställde oss bakom beslutet, men tyckte att det bara borde ha förlängts till oktober, och att det därefter skulle göras en utvärdering för att se om det här har fått effekt. Nu saknas det underlag och tydlig statistik för om det gynnar butikerna på det sätt som är tänkt, säger han.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

”Det sa bara pang över en natt”

Nyheter Stjärnkocken kräver åtgärder Omsättningen för krögare i Stockholm har minskat med i snitt 60 procent under året som gått. Paul Taylor Lant­handel i Fabriksparken har klarat sig relativt väl – men delägaren och stjärnkocken Tareq...fredag 19/2 15:33

Färre inbrott i Sundbyberg under pandemin

Nyheter "Mer hemarbete kan vara en orsak" Bostadsinbrotten i länet har gått ner under pandemin. Den kommun där villainbrotten procentuellt sett minskat mest är Sundbyberg.fredag 19/2 14:26

Ny Progonos: Pendeltågsstrulet fortsätter ännu längre

Nyheter Omfattande skador Trafikverket har undersökt den förstörda rälsen vid Häggvik med ultraljud. Det visade sig att skadorna var värre än befarat.torsdag 18/2 20:09