Stängt. Nytorpsbadet är ett av fyra utebad som nu har slagit igen för säsongen. Foto: Arkivfoto: Sigrid Malmgren

Gratis utebassänger stängda – trots hettan

I går bommade flera av stadens utomhusbassänger igen trots värmeböljan. “En resursfråga”, svarar idrottsförvaltningen efter kritik mot badstoppet.

  • Publicerad 16:27, 18 aug 2020

Nu är det slutbadat i de kommunala bassängerna där badsugna kan hoppa i gratis sommartid. I måndags var säsongen över på Älvsjöbadet, Hägerstensbadet, Stora Sköndals handikappbad och Nytorpsbadet. Det här har mötts av kritik från stockholmare som tycker att staden borde låta badandet fortsätta i högsommarvärmen.

Hägerstensbon Maria Lundqvist tycker att utomhusbaden borde vara öppna längre och inte stänga vid skolstarten.

– En stekhet sommar på 90-talet förlängde man med två veckor på Hägerstensbadet och det tycker jag man borde göra generellt, så att det går att bada hela augusti. Många är lediga då också, säger Maria Lundqvist.

Simhallar prioriteras

Men att förlänga säsongen på gratisbaden går inte, uppger idrottsförvaltningen. I måndags återgick simhallarna till sina ordinarie öppettider och staden har helt enkelt inte resurser nog att bemanna alla anläggningar, enligt idrottsförvaltningen.

– Våra resurser behövs för att starta upp ordinarie verksamhet inomhus och fortsatt ha öppet på våra utomhusbassänger med entréavgift. Självklart hade vi gärna kunnat ha fortsatt öppet på alla utomhusbassänger nu när det är så fint väder, men våra resurser behövs som sagt till annat just nu, säger Niklas Pettersson, avdelningschef för idrottsverksamhet inomhus.

De utebassängerna med entréavgift som har öppet fram till den 30 augusti är Eriksdalsbadet, Vanadisbadet, Järvabadet och Kampementsbadet.