Simskolan vid Flatenbadet pågår måndag till fredag under veckorna 30-33. Genrebild. Foto: Mostphotos

Gratis simskola på Flatenbadet i sommar

I sommar blir det gratis simskola för 6- och 7-åringar på Flatenbadet. Fokus är att öva vattenvana och grunderna för att lära sig simma.

  • Publicerad 10:12, 5 jun 2018

I sommar ordnar Stockholms stad gratis simskola för barn födda 2011 och 2012 på flera strandbad och bassänger runt om i staden.

Gratis sommarsimskolor finns bland annat vid Flatenbadet, Farsta strandbad, Sätra strandbad, Bredängsbadet och Tanto strandbad.

Simskolan vid Flatenbadet pågår måndag till fredag under veckorna 30-33. Och man kan välja om man vill gå en eller två veckor.

Sommarsimskolorna arrangeras i samarbete med olika föreningar. Simskolan vid Flatenbadet leds att simklubben Neptun och det är till dem man gör sin anmälan.

På nivå 1 får barnet genom lek öva sig på att glida i vattnet samt att doppa huvudet under vattnet. Målet är att kunna doppa huvudet under vattnet fem gånger, bubbla under vattnet samt glida i vattnet 5 sekunder med sträckta ben och armar.

På nivå 2 krävs vattenvana som att kunna doppa hela kroppen under vattnet och att våga glida. Målet är att kunna simma och flyta 10 meter på grunt vatten och att hoppa från kanten och hämta föremål på botten av bassäng grunt vatten. Barnen får även prova grunderna i ryggsim och crawl.

Sommarsimskolan är avgiftsfri och en eventuell avbokning måste göras senast fem dagar innan simskolan börjar. Ej utnyttjad bokning debiteras med 250 kronor. 

Fakta

Här anmäler du ditt barn till simskola

Anmälan till sommarsimskolan vid Flatenbadet görs här:

https://skneptun.kanslietonline.se/gratis-simskola-for-barn-fodda-2012-2011/flatenbadet/

Här kan du läsa mer om stadens sommarsimskolor:

http://www.stockholm.se/vattenvan

Källa: Stockholms stad
Visa merVisa mindre