Electricfestival på Akalla by för alla. Foto: Läsarbild

Gratis musikfestival tillgänglig för alla

På lördag den 16 juni hålls Electric Festival i Akalla – en ny musikfestival anordnad av ungdomar med olika funktionsvariationer med stöd från fritidsledarna på Ungdomsgården Electric. Den är anpassad och öppen för alla och helt gratis.

  • Publicerad 14:43, 7 jun 2018

Electric festival vill visa upp den fina sidan av Stockholms förorter och krossa alla negativa tankar som ungdomar från förorten förknippas med. Electric festival står för jämlikhet, möjlighet, kärlek och inkludering.

Ungdomsgården Electric finns i Akalla by. Det är en öppen gård för ungdomar med funktionsvariation.

Vill ta plats i samhället

2011 bildades föreningen Ung 24/7 på Ungdomsgården Electric.  Föreningen skapades för att ungdomar och unga vuxna med funktionsvariationer ska få ta mer plats i samhället och bestämma över sin egen fritid.

– Det är precis det som Ung 24/7 gör nu genom att arrangera Electric Festival, säger Bony Haque, gruppledare på ungdomsgården. 

Det som gör Electric Festival till ett evenemang utöver det vanliga är att alla som sitter i eventgruppen har själv en funktionsvariation. För Ung 24/7 är tillgänglighet högt prioriterat och att alla ska känna sig välkomna.

Hiphopartister kommer

Festivalen kommer bjuda på liveuppträdanden av hiphop artister så som Bori & Suan, Chelsea Muco, Nzingaboy med flera. 

Det kommer även finnas massa andra roliga aktiviteter så som hennamålning, bokbuss open-stage och mycket annat.