Det är i kvarteret Brandstationen i närheten av Jakobsbergs centrum som Riksbyggen hoppas locka bostadsköpare genom bland annat gratis manikyr. Foto: Riksbyggen

Gratis manikyr ska locka bostadsköpare i Jakobsberg

Knepen för att locka till sig köpare av bostadsrätter blir allt mer kreativa. Eller vad sägs till exempel om gratis manikyr? Det är ett grepp som testas i Jakobsberg i helgen.

  • Publicerad 12:26, 11 apr 2018

Kanske har du hört talas om bostadsvisningar där det bjuds på korv eller annat tilltugg. Nu testas ytterligare ett grepp för att kränga bostäder.

Nya säljknepet: köp hus och få bil på köpet

I helgen kommer en pop-up skönhetssalong att öppna i Jakobsberg, där alltifrån manikyr till ansiktsbehandling kommer att erbjudas – och vara gratis. Salongen kommer att ligga i Riksbyggens visningslägenhet i bostadsprojektet Brandstationen i Jakobsberg. Det är nämligen Riksbyggen som ligger bakom det hela och står för kostnaden.

Varför öppnar ni en pop-up salong?

– Vi har ett antal osålda lägenheter i Brandstationen. Samtidigt har vi sett att det ligger mycket frisör- och nagelsalonger i området och att skönhet är något som uppskattas. Det här är ett kreativt och roligt sätt att erbjuda en bostadsvisning med lokal förankring, säger Mathias Sandberg, marknads-och försäljningschef på Riksbyggen.

Hur har det egentligen gått med bostadsförsäljningen?

– Det finns ett stort utbud i hela området vilket ger en långsammare försäljningstakt gentemot vad många vant sig vid de senaste åren. I dagsläget har vi 41 osålda lägenheter, varav 11 ska gå till hyrköp. Vi hoppas att lokalborna passar på att göra sig fina i helgen, samtidigt som de får upp ögonen för våra fina bostäder.

Unga får "hyrköpa" lägenheter i Jakobsberg

Järfälla Tidning har tidigare skrivit om konceptet Hyrköp som Riksbyggen lanserat, alltså att unga upp till 35 år ska få hyra lägenheten med option att köpa den som bostadsrätt inom fem år. Konceptet släpps om en månad, och i nuläget har ett hundratal intresseanmälningar kommit in enligt Mathias Sandberg.

Hur många bostadsköpare som helgens pop-salong lyckas dra in återstår att se. Men kanske kommer de att ha ovanligt välskötta naglar.

Pop-up salongen...

...kommer att ligga i Riksbyggens visningslägenhet på Nibblevägen 6, i bostadsrättsföreningen Brandstationen. "Salong Fin" har öppet lördag 14 april och söndag 15 april klockan 10-16.

Det är lokala skönhetssalonger som är samarbetspartners, medan Riksbyggen står för finansieringen och för besökaren är alla tjänster, som manikyr och ansiktsbehandling, gratis.