Eleverna från Stockholm erbjuds gratis läxhjälp på KTH. Foto: Mostphotos

Gratis läxhjälp till unga stockholmare på KTH

Vikariepoolen Lärarjouren fixar hjälp i alla ämnen åt Stockholms skolelever. – 80 procent av de som kommer vill ha hjälp med matte eller NO, säger Lärarjourens vd Peder Hagen.

  • Publicerad 11:04, 5 sep 2018

Lärarjouren är ett företag som skickar ut lärarvikarier på korta kontrakt. Under hösten (med start i dag, onsdag 5 september) kommer anställda på företaget att hjälpa unga stockholmare från hela länet att plugga i KTH:s lokaler.

– 80 procent av de som kommer vill ha hjälp med matte eller NO, men man kan få hjälp i andra ämnen också. Bara man anger vad man vill ha hjälp med så vi kan se till att den kompetensen finns där, säger Lärarjourens vd Peder Hagen.

Kan utöka antalet

Det krävs att man föranmäler på sig på företagets hemsida – det går inte att bara dyka upp på KTH. 20 elever per tillfälle kan tas emot.

– Men om det blir fullt kan vi öka upp det antalet elever, säger Peder Hagen.

Studenter som lär ut

Hjälpen är främst riktad mot elever på högstadiet och gymnasiet. De som jobbar med läxhjälpen är oftast studenter från KTH, Universitetet eller någon annan högskola. Men även pensionerade lärare kan dyka upp.

Varför gör ni det här?

– Det är en goodwillgrej. Man kan skänka pengar till Röda korset eller Greenpeace. Det här är vårt samhällsengagemang och vi tycker dessutom det är besläktat med det vi gör annars, säger Peder Hagen.

När: Onsdagar kl. 15-18, vecka 36-50 (ej vecka 43 och 44)

Var: Lokaler på KTH (Kungliga Tekniska högskolan)