Grannlokal till Bea Szenfelds ateljé i Solna vandaliserad

Modedesignern Bea Szenfeld blev i veckan beskjuten i sin ateljé i Solna. Nu har grannlokalen, en yogastudio, blivit vandaliserad. Polisen beslutade att inte skicka någon patrull till platsen.

  • Publicerad 17:14, 14 feb 2020

En stor sten kastades vid 21.30-tiden på torsdagskvällen in genom fönstret och landade på golvet i yogastudion Little Peace Yogas lokaler i Solna. Enligt ägaren var det bara tur att ingen person skadades. Vanligtvis brukar det pågå yogaklasser vid den tiden, men för tillfället var golvet i lokalen tomt.

Skjutning på onsdagen

Skadegörelsen skedde mindre än två dygn efter skjutningen mot modedesignern Bea Szenfelds ateljé – som ligger vägg i vägg.

Yogastudion ringde 112 efter stenkastningen.

– Polisen kommer inte till ärendet trots att en av Sveriges största designers är utsatt samt att en verksamhet där hundratals solnabor praktiserar medmänsklighet, kärlek och yoga drabbats. Vi fick höra av polisen att ärendet inte var akut, säger yogastudions ägare uppgivet.

Polisen bekräftar för Mitt i att en anmälan om skadegörelse har upprättats, men att man på torsdagskvällen beslutade att inte skicka någon patrull till platsen. Polisen har i nuläget inte lämnat mer information om ärendet.

Klasser ställdes in

Ägaren är skärrad av det som har hänt och fredagens yogaklasser ställdes in. Studion håller öppet som vanligt igen i morgon, lördag.