Polisens avspärrningar vid villan i Vallentuna där två personer hittades döda. Foto: Åsa Sommarström

Grannarna: ”Det är helt ofattbart – han var väldigt trevlig”

I natt hittades två personer döda i en villa i Vallentuna. 60-åringen på adressen beskrivs vänner och grannar som en vanlig och trevlig person. – Det är ofattbart.

  • Publicerad 12:53, 16 jan 2020

Strax innan 18-tiden på onsdagskvällen ringde en person till polisen och sade sig vara orolig och ville anmäla sin vän försvunnen.

När polisen kom fram till vännens villa hittades två personer döda. Polisen vill inte bekräfta identiteterna på de döda personerna.

– Villan i Vallentuna är avspärrad och våra tekniker är på plats, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

– Det är så obehagligt, säger en vän till mannen i 60-årsåldern som står skriven på adressen.

”Det är mc-gäng som råkar ut för sådant”

– Jag har känt honom i typ tio år. Han var jävligt schysst, snäll och trevlig. Det var ingen stökig människa om man säger så, säger vännen till mannen.

Villan där de två döda personerna hittades ligger i ett litet bostadsområde. Grannar som bor i huset närmst villan berättar att de varken hörde eller såg något ovanligt under natten.

Enligt dem har mannen i 60-årsåldern alltid varit en vänlig person man fikade eller stannade och pratade med.

– Det är helt ofattbart. Man tänker att det är mc-gäng eller så som råkar ut för det här, men det här är en vanlig person. Han är en gammal profil i byn, en väldigt trevlig person vi uppfattade som väldigt snäll. Han cyklade mycket, i stället för att köra bil och handla. Han levde enkelt och på naturen och så, säger en granne.

Två personer hittade döda i villa i Vallentuna – mord utreds

Sålde familjegård för 14 miljoner

Polisen utreder dödsfallen som mord och enligt uppgifter till Aftonbladet kan personerna ha blivit rånmördade, och minst en av dem ska ha skjutits till döds. Vapen ska ha hittats i villan.

Mannen i 60-årsåldern ägde mark, hyrde ut hus i fastigheter och sålde i somras en familjegård för 14 miljoner kronor enligt uppgifter från Lantmäteriet. Något han tyckte var skönt att bli av med, berättar personen som köpte gården.

– Stackarn, det var nu han kunde leva loppan. Han var väl inne på pensionering och var trevlig och lugn. Frun har jag aldrig träffat.