OLOVLIGT. En grannförening säger nej till den öppningsbara inglasningen. Foto: Mimmi Epstein

Grannar säger nej till Boulebars bygglov

Boulebar riskerar att få riva sin inglasning sedan en grannförening sagt nej till det tillfälliga bygglovet. Samtidigt kan företaget tvingas betala straffavgifter för att ha byggt utan bygglov, enligt stadsbyggnadskontoret.

  • Publicerad 17:04, 10 jun 2020

Det är den öppningsbara inglasningen som Boulebar byggt i sin sprillans nya restaurang som är under lupp, övriga byggnaden har bygglov.

Företaget ansökte om ett tillfälligt bygglov för inglasningen i november, för att kunna ha öppet året runt, men stadsbyggnadskontoret ansåg att det är planstridigt och föreslog att ansökan avslogs.

LÄS ÄVEN: Boulebar kan tvingas riva nybyggd del

Men grönblåa majoriteten i stadsbyggnadsnämnden är positiva till Boulebars verksamhet och ville låta grannfastigheterna tycka till. Inga klagomål där och bygglovet kunde beviljas meddelade stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M). Annars inte, enligt honom.

Men en av bostadsrättsföreningarna, Vapensmeden 6, vill inte att Boulebar ska få bygglov. I sitt svar till stadsbyggnadskontoret skriver de bland annat att "vi är oroliga över Boulebars expansion i parken" och "det är av stort värde att tidigare bygglov och detaljplan beaktas".

Därför föreslår nu stadsbyggnadskontoret på nytt att bygglovsansökan ska avslås.

Boulebar å sin sida ifrågasätter de ritningar som stadsbyggnadskontoret har använt i sina utskick och vänder sig mot beskrivningen om att de expanderar mer och mer i parken. Dessutom ifrågasätter de att bostadsrättsföreningen ens får räknas som sakägare eftersom fastigheten, som ligger i korsningen Fridhemsgatan/Norr Mälarstrand, är "långt från Boulebar", skriver bolaget.

Imorgon, torsdag,ska stadsbyggnadsnämnden hantera ärendet på nytt.

Får Boulebar avslag i stadsbyggnadsnämnden kan de tvingas riva inglasningen och enligt stadsbyggnadskontoret kommer de kräva sanktionsavgifter eftersom de byggt utan bygglov.