Motionär. Håkan Sernbrandt njuter av det fina vintervädret, med skidorna på. Foto: Märta Lefvert

Grannar fixade eget skidspår

Det bästa skidspåret är det närmsta. Det tycker Håkan Sernbrandt, 77, en av många som åker skidor mellan Coop Mälarhöjden och Axelsberg. "Det är fantastiskt bra", säger han.

  • Publicerad 06:40, 10 feb 2021

Det fina vintervädret har fått många att ta fram längdskidorna. Och visst kan det härligt att dra i väg till Nackareservatet eller något annat friluftsområde, men inte alltid nödvändigt. Många fixar bra skidspår i kvarteren där de bor.

Som i Mälarhöjden, där skidsugna dragit en cirka två kilometer lång runda i den långsmala parken mellan Coop Nära och Axelsberg. Perfekt, både för hemmajobbare som vill ta en lunchrunda, för barnfamiljer som vill åka en stund på helgen och för pensionärer som vill ut och röra på sig.

En av dem är Mälarhöjdsbon Håkan Sernbrandt, 77.

– Förut brukade jag åka till Ågesta, men nu tar jag bara en kort promenad från radhuset med skidorna i handen. Det är fantastiskt bra, säger han och kisar mot solen.

"Perfekt". Skidspåret mellan Mälarhöjden och Axelsberg är perfekt för den som inte vill ta bilen någonstans, tycker Håkan Sernbrandt, Mälarhöjdsbo sedan 30 år. Foto: Märta Lefvert

Ingen tidshets

Mitt i stöter på Håkan Sernbrandt en smällkall och gnistrande klar vinterdag, när han är inne på sitt andra varv i spåret. Han brukar åka tre varv, så han får ihop sex kilometer på sin tur längs den gamla banvall som numera är en park med gångväg mellan villorna i Mälarhöjden.

Någon tidshets är det inte tal om.

– Jag har aldrig varit någon tävlingsåkare, men har varit motionär på skidor hela livet. Det är skönt att röra på sig, säger han.

Skidspår utan backar

Vad: Skidspår mellan Coop nära och Axelsberg.

Längd: Cirka två kilometer.

Backar: Inga.

Gatukorsningar: Ett par stycken.

Visa merVisa mindre